Új stílussal a hatodik hely a cél

Másfél hónappal az utolsó bajnoki után hétfő délután ismét találkoztak egymással az NB I-es Orosházi FKSE-Linamar férfi kézilabda-csapatának játékosai. A karmester személye más és a keret sem teljesen ugyanaz.

Mivel a szabályok értelmében a 2013-2014-es kiírásban a tavalyi pontvadászat első négy helyezettje az első négy fordulóban az utolsó négy helyezett gárdát kapta ellenfélül, így az orosháziak számára is világossá vált, a bajnokság érdemi része nem szeptember 8-án a Csurgó, hanem 29-én a mezőkövesdi mérkőzéssel kezdődik.

Hétfőn délután a mediterrán játékokról nemrégiben hazatérő Vladan Jordovics vezényszavára kezdődhetett meg a nyár első tréningje. Korábban a Jugovity Káty, az utóbbi időszakban a szerb felnőtt válogatott másodedzőjeként és a szerb mediterrán válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakember tavasszal egy mérkőzésen élőben is megtekintette leendő együttesét, de felvételről minden találkozóját kielemezte.

Jordovics mester új csapata körében

— Úgy gondolom, hogy a mostani keret erősebb lesz, mint a tavalyi, s akkor előrébb léphetünk a tabellán. A hatodik hely megszerzésével elégedett lennék — jelentette ki a vezetőedző. — Az utóbbi időszakban több külföldi edzővel is beszéltem, akikkel abban egyetértettünk, hogy a magyar a környező bajnokságok között az egyik legerősebb lesz. Az erősítéseket a vezetőséggel egyetértve realizáltuk. Az első körben magyar játékosokat figyeltünk, de többeket egyszerűen nem tudtuk megfizetni, ezért körülnéztünk külföldön. Minden új játékos kvalitásait alaposan megnéztem, s úgy gondolom, hogy idehozatalukkal jó döntéseket hoztunk.

Jordovics szerint a csapat a tavalyihoz képest más játékot fog követni, a fegyelmezett védekezésre helyezik a fő hangsúlyt. Feladata lesz, hogy a rutinos játékosokat megfelelően összekovácsolja a fiatalabbakkal. Arra a kérdésre, hogy tart-e az orosházi feladattól, Jordovics a következőt válaszolta:

— Komoly kihívásnak ígérkezik, az biztos! Minden ember munkájára szükség lesz, azért fogunk harcolni, hogy elérjük a célunkat. Remélem, hogy betegség, sérülés nem fogja komolyabban akadályozni a munkát.

A régi csapatból Goran Dukics, a kapus Szabó Péter, a saját nevelésű Lászlai Szabolcs, valamint Kanyó Ádám már más csapatnál kezdte el az alapozást. Csatlakozott a játékoskerethez a szerb junior válogatott kapus, Tibor Ivanisevics, Szegedről a volt válogatott Buday Dániel, Csurgóról a jobbkezes átlövő, egyébként békési származású Cifra Tibor, valamint Balatonfüredről a balszélső Németh László, az orosházi nevelésű Varsandán Áron, a szerb balkezes átlövő Igor Milovics és velük edz a juniorkorú Héjja Ádám és Milos Mojszilov is.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.