Elkezdték a felkészülést az OFKSE kézisei

Néhány napja arról adtunk hírt, hogy elkészült a kézilabda NB I sorsolása, ahol az első négy találkozón a tavalyi első néggyel játszik városunk első osztályú férfi csapata. Hétfőn tartotta első edzését a csapat, ahol természetesen mi is ott voltunk és az új vezetőedzőt, Vladan Jordovicot kértük mikrofon elé.

A szerbiai mestert természetesen a csapatról és a felkészülésről faggattuk.

– Nagyon sok mindent sikerült az elmúlt hetekben megismernem, ami a csapat játékát, játékosait és az új játékosokat illeti. Az egyesület vezetői minden elképzelhető videót rendelkezésemre bocsátottak, amit csak meg lehetett szerezni az OFKSE meccseiről és az újak volt egyesületei találkozóiról. Rengeteg anyagot néztem végig és készültem. Most majd elválik , milyen sikerrel – kezdi az új vezető edző.A csapat napi két edzéssel készül a 2013-14-es bajnokságra.

Vladan Jordivic (sárgában) be is mutatta a gyakorlatokat az első edzésen (Fotó: Rajki Judit)

Az eddigi gyakorlattól eltérően a fiúk már az első naptól találkoznak labdával az edzéseken. A délelőtti foglalkozásokon a fizikai felkészülésen lesz a hangsúly. Konditerem és sok futás, valamint különböző erő és állóképesség fejlesztő gyakorlatok lesznek “műsoron”, délutánonként pedig a mozgásos elemek, taktikai formációk gyakorlása lesz a feladat.

– Természetesen nem lehet tökéletesen felkészülni edzőmérkőzések nélkül. Ezekből 11-13-at tervezek. A felkészülési mérkőzések nagyon lényegesek a csapat összecsiszolása szempontjából, arról nem is beszélve, hogy a fiatalokat is mindenképpen szeretném kipróbálni, egy kicsit bedobni a mély vízbe. A bajnokság elején az előző szezon legjobbjaival találkozunk. Ez gyakorlatilag sem nem egyértelműen jó, sem nem egyértelműen rossz a számunkra. Mindenképp játszani kell mindenkivel és így legalább az elején megmutathatják a srácok az “oroszlánkörmöket”, valamint ezeken a meccseken állhat össze teljesen az összhang, hogy a számunkra igazán lényeges mérkőzéseken már olajozottan működjön a gépezet – fogalmazott Vladan Jordovic.

A klub elnökségének célkitűzése, hogy egy biztos középcsapat váljon az orosházi alakulatból.

– Azt most a felkészülés kezdetén ígérhetem, hogy a fiúkkal minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy megfeleljünk az elvárásoknak, és hogy a hírek szerint nagyszerű orosházi közönséget minél jobban kiszolgáljuk jó játékkal és győzelmekkel – mondta az edző és elköszönt tőlünk, hogy Berta Gabi tolmácsi segítségével megtartsa első orosházi edzését.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.