Sorsoltak a kézilabda NB I-ben

Még csak a jövő héten kezdik a felkészülést NB I-es férfi kézilabdázóink, de már ismert a program, amelyet teljesíteniük kell.

Rendesen belecsaphatnak a fiúk a lecsóba, mert a 2012-13-as bajnokság első négy helyezettjével kezdi csapatunk a 2013-14-es szezont. Sorrendben először a Csurgó, majd a Szeged, a Tatabánya, a negyedik héten pedig a bajnok Veszprém ellen lépnek pályára fiaink. A pontos dátumok, helyszínek az elkövetkezendő négy hétben válnak biztossá. A sorsolással és a szezon kezdéssel kapcsolatban a klub elnökét, Rajki Istvánt kérdeztük.

– Alaposan bekezdhetnek a fiúk az első négy fordulóban, ugyanakkor tudni kell, hogy ez nem Fortuna kegyén, vagy kegyetlenségén múlott. A tavalyi első négy a szezon első négy fordulójában a sereghajtó négyest kapja ellenfélnek. Csak a sorrend volt a szerencse kérdése. Ez persze számunkra lehet jó is, hiszen az új csapatnak – ha úgy vesszük – lesz még négy plusz hete az összecsiszolódásra – emelte ki az elnök.

– Természetesen szó sincs arról, hogy az első négy fordulót eleve feladnánk. Soha nem megyünk a pályára feltartott kézzel, a Csurgó és a Tatabánya ellen pedig különösen nem. Vannak még tisztázatlan kérdések, pl. hogy a Csurgó engedi-e ellenük játszani a kölcsönben nálunk játszó Czifra Tibort és hasonlók, de ezek addigra kiderülnek. A számunkra igazán fontos szakasza a bajnokságnak az ötödik fordulóval kezdődik, amikor az ősi rivális Mezőkövesddel csapunk össze. Addig az új edzőnek, új játékosoknak össze kell csiszolódni a régiekkel és egy ütőképes jó csapatot kell alkotni – zárta a rögtönzött tájékoztatót az elnök.

A magunk részéről szurkolunk, hogy ez a bizonyos ütőképes csapat összeálljon, a folyamatról pedig rendre tájékoztatjuk a szurkolókat. Hétfőn az első edzésen is ott leszünk és megosztjuk a tapasztaltakat az OrosCafé olvasóival.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.