Korán eldőlt a mérkőzés

Sport36-Komló – Orosházi FKSE-LINAMAR 33-25 (16-10)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Komló, zárt kapuk mögött. V.: Medve, Südi. Komló: Granic – Balázs, Zobec 6, Sunajko F. 4, Oláh T., Jerkovic 3, Hoffmann 6. Cs.: Djurdjevic (kapus), Takács B. 2, Jóga 3, Szkokán, Grünfelder 2, Vaskó 4, Dobi, Melnyicsuk 3 (3). Vezetőedző: Kilvinger Bálint. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 6 (2), Tóth K. 5, Bella 4, Ushal 1, Sakic, Lászlai 2. Cs.: Majdán (kapus), Kancel, Kiss A. 4, Molnár G. 1, Andrikó, Csányi 2. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc+Aldin Sakic azonnali pirossal a 8. percben kizárva, Alekszej Ushal a harmadik 2 perces büntetés után a 33. percben kizárva. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Villámrajtot vett a Komló, amely a mérkőzést megnyitó Ushal-gól után egymás után ötször volt eredményes, a 6. percben már időt is kért Ratko Djurkovic, a vendégek vezetőedzője. Özmusul helyére Majdán Márkot küldte be, aki később több ziccert is kifogott. A Németh Lászlót, Döme Szabolcsot és Alekszej Peskovot eleve nélkülöző orosháziaknál a 8. percben csak tovább nőttek a gondok, ugyanis Aldin Sakic a játékvezetők szerint piros lapot érően lökte Sunajko Filipet.

A baranyaiak 10 perc elteltével már 6 góllal vezettek, és ezt a különbséget tartották is. Djurkovic edző sokat cserélt, egymás után dobta harcba a fiatalokat, akik igyekeztek is becsülettel és sikerült kicsit közelebb férkőzniük vendéglátóikhoz. A hajrában azután ismét rákapcsolt a Komló és immáron tekintélyes előny birtokába került.

Fotó: Péter Szabó Zoltán

Rosszul kezdődött a második felvonás, hiszen két gyors komlói gól után Alekszej Ushal megkapta a harmadik kétpercesét, ami kizárást vont maga után, ezzel újabb alapemberét veszítette el az Orosháza. A Komló ki is használta a „lyukassá” váló védőfalat, rendre Ushal helyén lőtte a gólokat és a 36. percben már 10 gólos különbséget regisztrálhattunk. Különösebb izgalom nélkül zajlott a továbbiakban a mérkőzés, egyik csapat sem rohant, a komlóiak sikerét semmi és senki nem veszélyeztette. A hazaiak visszavágtak az őszi Orosházán elszenvedett vereségért, a vendégek pedig túlestek egy újabb mérkőzésen.

Ratko Djurkovic: – A csapat betartotta a megbeszélteket. A körülményekhez képest becsülettel küzdött minden pályára kerülő játékos. Ez az az út, amelyiken haladnunk kell.

G. P.

 
A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.