Vasárnap eldőlhet az OFKSE sorsa

A heti második idegenbeli mérkőzését vívja vasárnap az Orosházi FKSE-LINAMAR NB I-es férfi kézilabdacsapata. A zöld-sárgák a sikertelen komlói fellépés után 18:30-tól létfontosságú pontokért szállnak csatába Dabason, mivel gyakorlatilag csak győzelemmel maradhat sanszuk meghosszabbítani az élvonalbeli tagságukat.

A pillanatnyi állapotok szerint a házigazdák 3 ponttal előzik meg Ratko Djurkovic alakulatát, amely a sérült kulcsemberei hiányában eléggé visszafogottan teljesített az utóbbi időben, az idei egyetlen pontját pedig éppen a Pest megyeiek ellen szerezte valamikor február elején. A képlet a meglévő különbségből eredően meglehetősen egyszerű: ha nem tud nyerni az OFKSE, akkor a klubnál akár már Húsvét hétfőn elkezdhetik a következő évet tervezni az NB I/B-re. Azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy ebből a helyzetből lenne visszaútja a csapatnak és képes lenne 5 pontos hátrányt a maga javára fordítani.

A tétnek megfelelő az elszántság az orosháziak háza táján, ami kivehető Djurkovic edző szavaiból, igaz a montenegrói mestert a korábbi nyilatkozataiért sem lehetett pesszimizmussal vádolni.
– Számunkra a szezon mérkőzése következik. Úgy néz ki, hogy a sérült játékosaink visszatérnek és segíteni tudják a csapatot. Nagy koncentrációval és akarattal kell küzdenünk, azért utazunk Dabasra, hogy megnyerjük a mérkőzést – jegyeztük a szavait.

A Dabas trénere, Tomori Győző is győzelmet vár csapatától: – Nagyon fontos találkozó előtt állunk és mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük a két pontot – nyilatkozta klubja honlapján.

A 18:30 órakor kezdődő összecsapás két játékvezetője Horváth Péter és Marton Balázs lesz.

B. M.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.