Vereség a kiesési rangadón

Dabasi KC VSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 27-22 (13-7)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Dabas, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth P., Marton. Dabas: Holló – Tóth Á. 3, Fekete B. 2, Garajszki, Koller 1, Szöllősi Sz. 3, Laurinyecz 4. Csere: Podoba (kapus), Török 8 (1), Kurucz 4, Antal, Kende 1, Váczi M. 1. Edző: Tomori Győző. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 1, Peskov 4, Lele, Döme 5, Tóth K. 2, Lászlai. Csere: Kancel, Ushal 3, Sakic 1, Bella 5, Németh L. 1 (1), Kiss A. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1
.

Koller találatával kezdődött a találkozó, amire Peskov még gyorsan válaszolt, de utána 11 percen keresztül csak hazai gól született. Holló kapust naggyá tették az orosházi lövők, míg a másik oldalon sorra estek a könnyű gólok. A 10. percben 4-1-es állásnál Ratko Djurkovic időt kért, de ezt követően sem sokat javult a helyzet. Bella Csaba a 14. percben szerezte meg a látogatók második gólját (6-2), Özmusul hetest védett, majd ismét Bella volt eredményes. Megkezdte a felzárkózást a vendégcsapat, a 20. percben az egyenlítésért támadhatott 6-5-nél, ehelyett azonban újabb dabasi gólok születtek (22. p.: 8-5). A végjátékban a vendégek továbbra is hadilábon álltak a góllövéssel, így alakult ki a félidei 6 gólos különbség.

Ushal három alkalommal talált be a dabasi kapuba

A második félidő első percében Szöllősi növelte a hazai előnyt, majd Peskov duplájával és Tóth Károly találatával 14-10-re zárkóztak a vendégek. Jól küzdött a zöld-sárga együttes, de elég volt támadásban pár apró hiba, hogy ne csökkenjen a különbség, a mérkőzés utolsó negyedére pedig állandósult 4-5 gólos távolság a két csapat között. Az akarattal nem volt gond az orosháziaknál, de befejezésekbe annál több hiba csúszott.

Vereségével nehéz helyzetbe került a viharsarki együttes, de a matematikai esélye még megmaradt a bennmaradásra.

Tomori Győző: – Nagyon fontos két pontot szereztünk. Nem volt szép a játék, de nagyot küzdöttünk, gratulálok a csapatomnak!

Ratko Djurkovic: – Az első félidőben nem tudtunk gólt lőni, a másodikban pedig a védekezéssel voltak problémáink. A hazai csapat az első perctől vezetve, megérdemelten győzött.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.