Korán megmutatkozott a különbség

Grundfos Tatabánya KC – Orosházi FKSE-LINAMAR 35-21 (21-10)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Tatabánya, zárt kapuk mögött. V.: Fekete T., Tóth D. Tatabánya: Konecny – Hornyák P. 3, Ancsin 1, Sipos 3, Ilyés 1, Győri M. 3 (2), Molnár B. 7. Cs.: Bozovic 4, Debreczeni 1, Balogh Zs. 2, Sunajko 3, Hornyák B., Zdolik 5, Juhász P., Nemes 2. Vezetőedző: Vladan Matic. Orosháza: Pásztor M. 1, Lele, Tóth K. 2, Molnár G. 1, Ushal 6, Sakic 5, Lászlai 2. Cs.: Özmusul, Majdán (kapusok), Kancel, Bella 2, Kiss A., Németh L. 1 (1), Arnóczki, Andrikó 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 0, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Kapus nélkül, hét mezőnyjátékossal kezdett az Orosháza, de a létszámbeli fölény nem okozott zavart a hazaiaknál. Olyannyira nem, hogy valósággal lerohanta vendégét a Tatabánya, nem telt el hat perc, amikor már 5-0-ra vezetett a hazai csapat. Az orosháziak első gólja a 9. percben született meg Alekszej Ushal révén. Később sem vett vissza a lendületből a Tatabánya, Molnár Balázs vezérletével az első negyedórát követően már tekintélyes, hét gólos különbséget mutatott az eredményjelző. Próbált kapaszkodni az Orosháza, Ushal háromszor is befordult a tatabányai falba és lőtt gólt, de mivel Molnárt továbbra sem tudták kivenni a játékból, így a félidő végéhez közeledve már tizenegy találattal vezetett a jól játszó tatabányai együttes. Az utolsó három percben már mindkét oldalon érintetlenek maradtak a hálók, és ugyan egy kézilabda-mérkőzés esetében korai már az első félidő után eldöntöttként elkönyvelni egy párharcot, de az az igazság, hogy a mínusz 11 gólos orosházi hátrány ledolgozása reménytelen vállalkozásnak tűnt.

A Tatabánya már az elején eldöntötte a mérkőzés sorsát

Vladan Matic bátran pályára küldhette a „második” sorát a második félidőben, s közöttük is válogatott játékosok sorát találhattuk, hogy csak a pályafutását Békés megyében kezdő orosházi Balogh Zsoltot, vagy a békéscsabai Zdolik Bencét említsük. A jelentős előny tudatában már érezhetően nem diktált akkora tempót a vértesaljai együttes, de az erőtlen, mentálisan fáradt vendégek ezt sem tudták kihasználni, képtelenek voltak faragni hátrányukból, igaz egy ideig legalább nem nőtt tovább a különbség. Aztán rákapcsoltak Zdolikék, ami az eredményben is megmutatkozott, az orosháziak pedig nyolc perc gólszünet után a lefújás pillanatában a fiatal, NB I-es mérkőzésen most debütáló Andrikó Ádám révén tudtak csak újra eredményesek lenni.

A mérkőzést megelőzően is mindenki tisztában volt az esélyekkel, a Tatabánya igazolta is a papírformát, bár ilyen magabiztos sikerben talán még ők sem bíztak.

Vladan Matic: – Profi módon játszott a csapatom, örülök, hogy tudtam rotálni a játékosokat. Megyünk tovább, mostantól a Szeged elleni kupameccsre koncentrálunk.

Ratko Djurkovic: – Csak azt tudom mondani, hogy nagy a különbség a két csapat között, de ettől függetlenül többet vártam a játékosaimtól.

G. P.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.