“Nagy megtiszteltetés ez a lehetőség, de rengeteg munka vár még ránk”

A közelmúltban három tehetséges fiatal játékos is csatlakozott az Orosházi FKSE-LINAMAR kézilabdacsapatának felnőtt keretéhez. Andrikó Ádám, Arnóczki Martin és Szabó Máté igyekeznek edzésmunkájukkal és ha úgy adódik, mérkőzéseken is meghálálni a beléjük vetett bizalmat.

– Én 9 éve kézilabdázom, körülbelül 11-12 éves korom óta, még az Eötvös iskolában ismerkedtem meg a játék alapjaival. Sporttagozatosként választottam és egyáltalán nem bántam meg – mesélte Andrikó Ádám, aki jelenleg balátlövő és irányító poszton játszik, de olyan is előfordult már, hogy beállóként számított rá az ificsapat edzője, Kovács Attila.

Andrikó Ádám (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A fiatal játékos elmondta, hamar megszerette a sportágat és bízik benne, hogy még sokáig az élete része marad majd.
– Nagyon örülök, hogy kaptam egy ilyen lehetőséget, hogy felkerültem a felnőtt csapatba és sok jó játékossal edzhetek együtt. Mindent megteszek, hogy akár a pályán is lehetőséget kapjak, és meggyőzzem az edzőnket, Ratko Djurkovicot, hogy a jövőben is számíthat rám – tette hozzá.

Csapattársa, Arnóczki Martin már 16 éves volt, amikor megismerkedett a kézilabdával Kondoroson.
– Egy barátom hívott le az edzésre és én már az első tréningen beleszerettem a sportágba. Balkezesként így a jobb oldalra kerültem, akkori edzőm, Beliczay József először szélsőként, majd a következő szezontól átlövőként számított rám, azóta is jobbátlövőként játszom.

Arnóczki Martin (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

– Több sportágat kipróbáltam, de a kézilabdában találtam meg önmagam. Már az első szezonomtól tudtam, hogy ezt akarom csinálni és azért dolgozom nap, mint nap, hogy jobb legyek benne. Szeretnék a jövőben ebből megélni, mert nincs is jobb annál, hogy az ember azt csinálhatja, amit szeret, de addig még rengeteg munka vár rám – mondta.

Úgy gondolja, most egy fantasztikus lehetőséget kapott, amivel szeretne élni és bizonyítani a klubnak, a szurkolóknak, valamint saját magának is. Folyamatosan igyekszik fejlődni, melyben sokat segítenek neki csapattársai az edzéseken adott tanácsokkal.

Szabó Máté még óvodás korában, a TV-n keresztül figyelt fel a kézilabdára. Nagyon megtetszett neki, egyből mondta is a szüleinek, hogy holnaptól ezt a sportágat szeretné űzni. A balátlövő és irányító posztokon játszó fiatalember számára többet jelent ez a sportág, mint hobbi, ő is arra törekszik, hogy az elkövetkező években a munkájává váljon.

Szabó Máté (Fotó: Kecskeméti Krisztina – OrosCafé.hu)

– Hatalmas megtiszteltetés ez a mostani lehetőség, de most már még szorgalmasabb munkát kell, hogy belefektessek ahhoz, hogy még több bizalmat kapjak – nyilatkozta.

Bojtor Zalán

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.