Kiegyensúlyozottabb volt a Füzesi-csapat

A januári Európa-bajnokság miatt téli pihenőre kényszerül az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság mezőnye. Az Orosházi FKSE-Alexandra ugyan két vereséggel zárta a tizenhat mérkőzéses szakaszt, de a helyzete így sem rossz, a megszerzett hét pont és tizedik hely a nyári történések fényében bravúrosnak mondható.

Csak emlékeztetőül: nem sokkal a rajt előtt még úgy volt, hogy az NB I-es jogát megtartva, mégis csak az NB I B-ben rajtol el a csapat. Az elnökség végül úgy döntött, elfogadja a versenybizottság felkérését és vállalja az NB I-et.

S milyen jól tette! Míg a tavaly kiírás alapszakaszában huszonnégy meccsen gyűlt össze hét pont, addig most tizenhat bajnokin.

— Ahhoz képest, hogy a nyáron milyen helyzetben voltunk, gondolok itt az anyagi nehézségekre, a meggyengült játékoskeretre, ezért az eredményért csak dicséret illeti a csapatot — hallottuk Füzesi Ferenc vezetőedzőtől. — A végén ugyan kétszer kikaptunk, de az FTC-PLER otthonában mindegyik csapat megfeszül, a Pick Szeged meg mégis csak egy Pick Szeged. Tavaly jobb körülmények között, erősebb játékosállománnyal szerepeltünk visszafogottabban, most viszont fejlődő tendenciáról beszélhetünk.

— Hogy látja, ez a mostani gárda miért tudott jobban teljesíteni, mint a tavalyi?
— Egy csapatnál a nyugalom a legfontosabb. Amit Rajki István elnök úrék megígértek, azt napra pontosan teljesítették. Homogénebb ez a társaság. Közösen kidolgoztunk egy stratégiát és azt igyekeztünk követni. Sokkal stabilabb, kiegyensúlyozottabb játékot láthattunk. A tavalyi csalódás után az idősebb játékosok hozzáállása is még pozitívabb lett.

— Mire számít az alapszakasz hátralévő szakaszában?
— A Pécs, a Tata és a Mezőkövesd, esetleg a Kecskemét ellen létfontosságú mérkőzéseket vívunk majd, hogy ezeket ki nyeri meg, azt a napi forma, a pillanatnyi lelkiállapot dönti el. Nagyon felfogunk készülni ezekre a mérkőzésekre, amelyeken ha négy-hat pontot szerzünk, bizakodva mehetünk a rájátszásra. A felkészülést már január 2-án folytatjuk, hiszen február 3-án rögtön a nagy rivális Pécs ellen kezdünk.

— Harsányi Viktor szalagszakadása miatt hosszú hónapokra kiesett, őt pótolni kell. Lesz-e új játékos a keretben?
— Viktor sérülése rányomta a bélyegét a játékunkra. Nem titkoljuk, erősítenünk kell, mégpedig főleg a belső posztokon. Radikális változásra nem kell számítani, egy, maximum két ember érkezhet, a kiszemeltekkel a tárgyalások már javában zajlanak.

Füzesi Ferenc, Tatai Tamás, Nagy Ferenc és Patakfalvi Ádám készíti fel az OFSE utánpótlás csapatait. Szereplésüket így látta Füzesi Ferenc:
— Nyáron nyolc fiatal távozott. A juniorok főleg az elején veszítettek fontos pontokat, de ötvenszázalékos teljesítménnyel így is hatodikok, az ifjúságiak tizenkét ponttal nyolcadikok. A juniorok közül sokan tagjai a felnőtt keretnek is, lehet számítani rájuk. Kiemelkedő eredményeink nincsenek, de utánpótlás szinten úgy érzem, minden rendben van.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?