Feszült hangulatú mérkőzésen győzött az Orosháza

170513_OFKSE_Balmazujvaros_RJ_001Orosházi FKSE-LINAMAR — Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 30-28 (15-15)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bacs, Bóna. Orosháza: Szabó L. — Komporály 2, Ferenczi 3, KNEZEVIC 8 (1), MARKOSKI 6, Milas 2 (1), Németh L. 1. Cs.: Herjeczki, Miklós (kapusok), SRSEN 2, Z. RADOJEVIC 3, Antal, Németh G., Pásztor M. 1, Tárkányi 2. Vezetőedző: Buday Dániel. Balmazújváros: Paul — M. Dioris 4, Stojanovic 3, Balázs 3, Rasic, BALI 4, KEKEZOVIC 7 (5). Cs.: István 1, Martinez, Jordán, Vakhnovich 2, Vranac 1, Temesvári, Hanták 3. Vezetőedző: Tréki Tamás.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc (Vakhnovich a 60. percben kizárva). Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5.

 

A mérkőzés előtt Vajer Tamás, az Orosházi FKSE elnöke ajándékcsomaggal köszöntötte a szezon végén távozó hazai játékosokat, Miklós Gergőt, illetve Tárkányi Bencét, Komporály Attilát és Oláh Tamást.

A szezon utolsó öszecsapása előtt (Fotó: Zsedényi Péter - OFKSE.hu)

A szezon utolsó öszecsapása előtt (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A már biztos kieső, de a Liga Kupa döntőjében még érdekelt Balmazújváros tűnt frissebbnek, és uralta a mérkőzés elejét, a zöld-sárga mezesek többször is pontatlanul céloztak. A helyzet az idő előrehaladtával sem nagyon változott, és ezúttal a védekezést sem dicsérhettük és a kapuban sem láthattunk bravúrokat. Nem is késett sokat a kapuscsere, pillanatokkal később Herjeczki már kifogott egy lövést.

Amikor a vendégek már másodjára húztak el három góllal, Buday Dánielnél is elszakadt a cérna és kikérte az idejét. Hazai oldalon a szemtelen, váratlan lövéseivel kitűnő Knezevic és a szemfüles Markoski igyekezett felvenni a gólversenyt a balmazújvárosi Balázs Sándorral és a dominikai Mateo Diorissal. A 21. percben végre utolérte vendégét az Orosháza, sőt, Németh László kipattanóból a vezetést jelentő találatot is belőtte. Két hazai kiállítás után újabb csavar az eredményen. A játékrész utolsó percében újra egyenlő lett az állás, és a második félidőben innen is folytatták a felek.

Nagyot küzdött, de sok hibával játszott mindkét csapat (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Nagyot küzdött, de sok hibával játszott mindkét csapat (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

Nem lehetett felhőtlenül elégedett Buday edző a második játékrész elején látottak alapján, könnyelműen eldobott labdák miatt nem léphetett meg az OFKSE, ehelyett küszködött, szenvedett. Felváltva vezettek a nagyot harcoló, de rengeteg hibával játszó csapatok. A vendégek trénere a 39. percben döntött úgy, hogy benevez egy játékost, Jozef Hantákot. amire a versenyszabályzat egyébként lehetőséget biztosít. Hiába lőtt látványos gólt Tárkányi, a következő pillanatban jött egy buta hiba, amit a látogatók persze, hogy kihasználtak. A 45. percben, majd amikor már hárommal vitt a vendég, az 50. percben is időt kért Buday Dániel, ami úgy tűnik használt is, mert három perc múltán egy 3-0-s rohammal ismét nyílttá vált a meglehetősen feszült hangulatú, sok kiállítással, reklamálással „fűszerezett” csata. Az utolsó öt percet aztán alaposan meghajtotta az Orosháza és mínusz háromról fordítva megnyerte a fordulatos évzárót.

Buday Dániel: — Az utóbbi időben elkényeztetett bennünket a csapat. Nagyon akartunk, néhány kiemelkedő teljesítménynek és a nagy szívnek, akaratnak köszönhetően győzelemmel búcsúztunk távozó játékosainktól és játékosainktól és erre a szezonra a lelkes közönségünktől.

Tréki Tamás: — Nagyon akartunk nyerni, de sok hibával, idény végi formában játszottunk 24-21-nél egy technikai hiba miatt pillanatok alatt fordított az Orosháza, amelynek gratulálok!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.