NB II: győztes búcsú

ball_55A Pick Szeged elleni győzelemmel zárta az NB II-es bajnokságot egyesületünk U23-as csapata. Bárány Zsolt legénysége ezzel a pontvadászat előkelő 4. helyén zárta a 2016/2017-es szezont.

Orosházi FKSE-LINAMAR U23 – Pick Szeged U23 30-28 (17-15)

NB II-es bajnoki felnőtt férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 139 néző, Vezette: Fogl, Tomkovics. Orosháza: Wágner M., Majdán (kapusok), Bella 4, Sándor 6, Kovács 1, Novák, Zalai, Pásztor, Simon 7, Zvolenszki 4, Sütő, Wágner L., Blaskó, Nagy A. 8. Edző: Bárány Zsolt.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 8/5.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, a 11. percre már tetemes előnyre tettek szert a Tisza-partiak (2-8). Lassan eszmélt a Orosháza, fokozatosan faragták le hátrányukat a zöld-sárgák. Igyekezetük eredményesnek bizonyult, a 24. percben utolérték ellenfelület (13-13), majd szívós munkával a vezetést is megszerezték az első játékrész finisére.

Simon (32) góllal vette ki részét a győzelemből (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

Simon (32) hét góllal vette ki részét a győzelemből (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

A második félidőben jól tartotta előnyét a hazai gárda, és bár a Szeged mindvégig szorongatta Nagy Attiláékat, az OFKSE-nek koncentrált, magabiztos támadójátékkal, stabil védekezéssel és kiváló kapusteljesítményekkel sikerült megőriznie kétgólos előnyét a találkozó végéig.

Bárány Zsolt edző: – Egyrészt presztízsértéke volt utolsó találkozónknak, hiszen a Pick Szeged egy nagyon jó játékosállománnyal rendelkező, patinás nevű csapat, másrészt az volt a tétje, hogy meg tudjuk-e szilárdítani 4. helyünket a tabellán. Sajnos az első félidő nem úgy indult, ahogyan szerettük volna, már 5 góllal is vezetett az ellenfél, de a srácok fel tudtak pörögni és azonosulni tudtak a feladattal, ennek megfelelően szépen lassan ledolgoztuk hátrányunkat, sőt a játékrészt már kétgólos előnnyel zártuk. A második félidőben már jobban odafigyeltünk, sokkal összeszedettebben játszottunk. Védekezésünk feljavult, kapusaink is a legjobb pillanatokban tették oda magukat. Végig meg tudtuk tartani előnyünket, nem ingott meg védekezésünk, támadásban is hatékonyak tudtunk maradni, ennek megfelelően alakult ki a végeredmény. Gratulálok a csapatnak és megköszönöm az egész éves munkájukat és azt, hogy együtt tudtunk dolgozni közel két éven keresztül.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.