Az első idény az élvonalban

Az Orosházi FKSE NB I-es újonc férfi kézilabdacsapata a tizenegyedik helyen végzett a bajnokságban. Az együttes szerepléséről Füzesi Ferenc vezetőedzővel beszélgettünk, aki a szezon közepéig és a rájátszás utolsó öt mérkőzésén irányította a gárdát.

— Újoncként milyen tervekkel vágtak neki a bajnoki szezonnak? Hogyan értékeli a csapat teljesítményét? 
— Mint minden újoncnak nekünk is a bennmaradás kiharcolása lehetett a célunk — kezdte a szakvezető. — A vezetés is ezt fogalmazta meg, valamint azt, hogy az eredményesség mellett tapasztalatot szerezzenek a játékosok. A bajnokság előtt ugyanis kevés kézilabdázónknak volt NB I-es rutinja, és ez meghatározta az együttes teljesítményét. Többen nem tudták felvenni az élvonal ritmusát, a mérkőzéseken belül nagyon hullámzó volt a fiúk teljesítménye.
Nem véletlen, hogy szezon közben több rutinos játékos is érkezett, így például Knezevics, Dukics, Horváth R., Sancarin, Lopez, Sutka, Matus, akik segítettek ugyan, de közülük nem mindenki nyújtotta azt amiért leigazoltuk. A tervet nem tudtuk teljesíteni, bár a rájátszásban mindent megtettünk, de csak egy csapatot, a Dunaferrt tudtuk megelőzni, így hivatalosan kiestünk.

— A szakvezető szerint mely mérkőzéseken nyújtott jó teljesítményt az együttes?
— Azzal kezdeném, hogy az alsóházi rájátszásban, amikor hasonló tudású és képességű csapatokkal találkoztunk, akkor játszott úgy az együttes, ahogy korábban is kellett volna. Ebben a szakaszban a Mezőkövesd elleni hazai találkozón, és a Dunaferr elleni idegenbeli mérkőzésen nyújtott jó teljesítményt a csapat.
Végig jól küzdöttek a fiúk a rájátszásban a Pécs ellen idegenben is, ahol egy góllal kikaptunk, és nem érdemeltünk vereséget. A többi mérkőzésen azt lehetett tapasztalni, hogy a koncentráció hiánya miatt olyan hullámvölgyek jelentkeztek, amelyek alatt többször is nagy hátrányba került a csapat, és ezt a folytatásban nem tudta ledolgozni.       

— A vezetőedző egyénileg kiket emelne ki az egész szezonban nyújtott teljesítménye alapján?
— Két légiós van, aki az átlag fölött teljesített, Nikola Knezevics kapus és a tavasszal végig sérüléssel bajlódó balkezes átlövő, Goran Dukics.

— Mi lesz a csapat további programja, mikor kezdik a felkészülést az új idényre?
— Még nem tudom, hogy hol indul az együttes, majd az MKSZ elnöksége dönt hivatalosan arról, hogy az FTC és a PLER egyesülése után mely csapatok indulhatnak az NB I-ben. Mi úgy készülünk, hogy az élvonalban kezdjük az új bajnokságot, ennek megfelelően próbáljuk kialakítani a keretet. A csapat július 11-én délután találkozik, és megkezdi a felkészülést az őszi szezonra.         

Lókodi Gergő az orosháziak házi gólkirálya
Az NB I-ben újonc orosházi együttes házi gólkirálya Lókodi Gergő lett, aki 171 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját, a további sorrend: Dukics 78, Mazic 73, Országh 56, Kovács A. 50, Ambrus 48, Pánczél 46, Sutka 43, Matus 42, Balda 38, Bajusz 35, Raffai 29, Kardos 29, Horváth R. 26, Lopez 24, Kósa 16, Berta 10, Varga A. 7, Sancarin 2, Dunkl 1, Gazsó 1.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

1 Response to Az első idény az élvonalban

  1. nbegy? szerint:

    Azt csiripelik a madarak, hogy amennyiben az Orosháza nem tesz megfelelő ajánlatot a PLER nek az NB 1-es jogokért, abban az esetben a PLER junior csapata elindul az NB 1-ben. Eddig a másodosztályban versenyeztek az utánpótlás korú fiatalok, de mivel az egyesülést (FTC-PLER-BUDAPEST) nem érinti az utánpótlást, így lehetőség van akár az NB I-es szereplésre is…

Vélemény, hozzászólás?