Vissza az NB I/B-be

Az Orosházi Férfi Kézilabda SE csapata az NB I-es bajnokságban játszott az előző szezonban, ahol végül a 11. helyen végzett. Ez kiesést jelentett, azonban a Fradi-PLER fúzió után volt remény arra, hogy maradjon az első osztályban. Ehhez azonban elő kellett (volna) teremtenie a klubnak az induláshoz szükséges összeget.

Az orosházi önkormányzat a klub legfőbb támogatója. A városi képviselők ma tartottak ülést, ahol döntöttek a második félév sporttámogatásairól is. Itt elhangzott, a nehéz gazdasági helyzet nem teszi lehetővé a város számára, hogy az eddigi mértékben támogassa a sportklubokat. dr. Dancsó József polgármester úgy fogalmazott, hogy maga a klub sem hozta az eredményt, de sokkal fontosabb érv a csökkentés mellett, hogy nincs pénz. (Az ülésen elhangzottakat ide kattintva olvashatod)

Az induláshoz a kézilabda szövetség 50 millió forintos bankgaranciát kért, amit nem tudott az OFKSE előteremteni.

Pénteken délután a klub elnöke, Rajki István hívott minket sajtótájékoztatóra.

– Ma délután a testület olyan döntést hozott, hogy nem tudja anyagilag támogatni az NB I-ben való indulásunkat annak ellenére, hogy a lehetőségünk megvan hozzá. Voltak próbálkozásaink, kértük a város 10 legnagyobb cégének segítségét, hogy legyenek ők is alkotói a helyi sportnak. Sajnos a 10 közül 8-an jelezték, hogy nem áll módjukban támogatást adni, ketten nem is reagáltak. Szomorú vagyok az események miatt. A nevezési határidő június 30-a, így nincs tovább mire várnunk. Menni kell tovább, és nekünk is át kell értékelni a helyzetet. Köszönet illeti az önkormányzatot, hogy az elmúlt években támogatta a sportot – mondta az elnök.

Hangsúlyozta, hogy a visszalépés kihat majd az utánpótlásképzésre és a sportiskolai beiratkozásokra is. Kiemelte, hogy az a 15 millió forint, amit a következő – immár NB I/B-s – bajnokság őszi szezonjára kaptak bajosan lesz elég, ugyanis a sportolói bérek járulékköltsége emelkedett, ami az eddigiekhez képest is költségnövekedéssel jár.

– Az elnökség a hétvégén megtárgyalja a helyzetet, jövő héten pedig minden játékossal külön is beszélünk, hogy kialakítsuk a csapat gerincét. Akkor tudjuk meg, ki vállalja ilyen feltételek mellett a játékot, és az edző személye is jövő hét végére tisztázódhat.

Kérdésünkre, hogy az elmúlt szezonban a klub mennyi pénzt tudott hozzátenni a működéshez úgy válaszolt, közel 5 millió forintot tudtak a kis szponzoroktól összegyűjteni, melyet az utánpótlásra költöttek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

4 Responses to Vissza az NB I/B-be

  1. APA szerint:

    Ébredni kellene orosházi kézilabda vezetés!!! Távozóban az összes meghatározó játékos a bénaságotok miatt.

  2. ollári tamás szerint:

    Kiváncsi lennék pl mennyi alpolgármester van ?? Mennyi a fizetésük??
    És még egy : a sport a kultúra szerves része!!
    Vajon miről mondott le a városvezetés ?
    Gyöngyös

  3. Szasza szerint:

    Nagyon-nagyon sajnálom a történteket. Nagy egymás elleni csatákra vártam az új szezonban. Különösen, mert nagybátyámnak ígértem -aki Orosházán lakik – vagy két hete, hogy mindenképpen megyek az ottani meccsünkre. Szomorú vagyok. Mielőbbi megnyugtató megoldást kívánok nektek! Egy kéziőrült Gyöngyösről

  4. cs szerint:

    Sajnos ennyi volt a kézilabda sport Orosházán? Le a kalappal a támogatók előtt. Még ennyien se fognak kijárni a meccsekre. Nem jön minőségi csapat hozzánk. Sajnálom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?