Megérdemelten győztünk

Orosházi FKSE – Dunaferr Alexandra 28-24 (12-14)
NB I-es férfi kézilabda rájátszás. Orosháza, 600 néző. Vezette: Hargitai, Markó. Orosháza: Herjeczki — BALDA 8 (3), MAZIC 6, Sutka 3, Lopez 1, RAFFAI 1, Kardos. Cs.: Knezevics (kapus), AMBRUS 1, Kovács A., Berta, Djukics 1, LÓKODI 7 (3). Edző: Füzesi Ferenc. Dunaferr Alexandra: REPÓTH — Kurbely 2, MORVA 7 (5), Benmiloud 3, Bodó 3, Hajdu T. 3, Szepesi 3. Cs.: Fodor (kapus), Hajdu G. 1, Bali 1, Szabó T. 1, Hornyák. Edző: György László. Kiállítások: 20, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 6/5.

Ideges volt mindkét gárda és ez apró hibákban nyilvánult meg a mérkőzés elején. Az első találatot a vendégek jegyezték, de hamar válaszolt a hazai alakulat és két Mazic találattal magához is ragadta a kezdeményezést. (5. perc 2-1) Bár viszonylag hamar emberhátrányba került az Orosháza, a félidő közepéig a nagy rohanásban is őrizte előnyét (15. perc 8-7). A hazai nyitott védekezés egy kicsit sem volt durvább mint a másik oldalé, mégis szinte folyamatosan emberhátrányban játszottak Füzesi mester fiai. Ennek az lett a következménye, hogy egy öt perces hazai gólcsendet kihasználva három góllal ellépett a Duna-parti gárda (25. perc 10-13). Az előbb egyes, majd kettős emberfogásos védekezésük sem nagyon ízlett a mieinknek, ennek ellenére a szünetre sikerült a hátrányt kettőre csökkenteni. 

Sokszor emberhátrányban játszottunk (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második félidőre egy elszánt, harcos orosházi csapat érkezett, és öt perc leforgása alatt kiegyenlítette félidei hátrányát. A vendégek továbbra is a kettős emberfogást alkalmazták, de ebben az időszakban már jobban megtalálták az ellenszert a hazai támadók. Bár ismét szinte folyamatos emberhátrányban játszottak a mieink (összesen 20 perc kiállítást kaptunk), fej fej mellett haladt a két csapat.

Két fordulópont döntött végül. Knezevics kapus kritikus pillanatban hetest fogott (a másik oldalon Balda és Lókodi biztos kézzel lőtte a büntetőket), Ambrus Dodi pedig kettős hátrányból is betalált. Ez a lelki plusz, valamint a nagy kedvvel és fantasztikusan játszó Balda Ákos góljai a mieink javára billentették a mérleget. Az utolsó 3-4 percben kidomborodott a hazai csapat nagyobb rutinja és küzdeni tudása. A végére elért négygólos győzelem teljesen megérdemeltnek mondható. Tényként közölni még nem lehet, de a Fradi-PLER fúzió miatt alighanem NB I-es tagságunk meghosszabbítását jelentheti ez a siker, illetve a megszerzett 11. hely.

Füzesi Ferenc: – Felkészültünk a Dunaferr játékából. A végén a nagyobb akarás és a nagyobb rutin döntött.

György László: – Jól játszottak a srácok, sajnos a végére felőröltek minket az orosháziak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

1 Response to Megérdemelten győztünk

  1. egy Ofkse fan szerint:

    Nagyon szép győzelem volt srácok!!Gratulálok a győzelemhez!:D

Vélemény, hozzászólás?