Megvertük az Újvárost

Dunaferr Alexandra – Orosházi FKSE 22–26 (10–12)
NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, alsóházi rájátszás. Dunaújváros, 300 fő. Vezette: Ágnecz, Sipos. Dunaferr: Kovács R. – Szepesi 2, Benhiloud 1, MORVA 5, Kurbely 4, BODÓ 7, Hajdu 1. Csere: Repoth, Kovács Zs. (kapus) Bali, Muhl, Nagy D., Hajdu, Horváth 1, Szabó 1, Szakcsi. Edző: György László. Orosháza: Knezevic – KARDOS 5, LOPEZ 5, Mazic 2, RAFFAI 4, Dukic 3, Balda. Csere: Herjeczki (kapus), Ambrus, Kovács 1, Berta, Sutka, Mino, Kósa, Lókodi 3, Országh 3. Edző: Füzesi Ferenc. Kiállítások: 12, ill. 14 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 1/1.

Az alsóházi rájátszás harmadik meccse várt az orosházi férfi kézisekre, akik a Pécs elleni hazai, és a mezőkövesdi idegenbeli vereség után már csak a matekban bízhatnak, ha bent akarnak maradni. Persze a számolgatás is csak akkor ér valamit, ha a hátra lévő meccseket megnyerik a srácok. Az első akadály tűnt a legkönnyebbnek mind közül…

Az első percekben fej fej mellett haladt a két csapat, a 7. percben 3-3 volt az állás. Ezután Lopez vette át a főszerepet: a kubai játékos gyors egymásutánban három gólt dobott, így a 10. percben 3-6-ra elhúztunk. Hat perccel később már 5 volt közte a javunkra (16. perc 5-10), de tovább nem tudtuk az előnyt növelni, jött egy kiállítás és a megtorpantunk. A 24. percben 10-10-re egyenlítettek az újvárosi fiatalok, de Füzesi mester időkérése hatott, és a félidőre kétgólos előnyt szereztünk.

A második félidő elején végre nem jött elő a szokásos rövidzárlat. Sőt, mi kezdtük pörgősebben a játékrészt, a 34. percben 11-16 volt az állás. Ezután lassan növeltük az előnyt. A védekezés jól zárt és végre támadásban is ötletesen játszottunk. Az 50. percben már 8 góllal, 15-23-ra vezettünk. Itt következett egy újabb megtorpanás a játékban, amit az újvárosiak kegyetlenül kihasználtak és 4 perc alatt bevertek nekünk ötöt (54. perc 20-23). A mieinknek azonban ezen az estén helyén volt a szívük és az eszük, így a végjátékra összekapták magukat és megnyerték a meccset.

Összességében megérdemelten nyertünk idegenben, minden csapatrész jól dolgozott. Ezzel a győzelemmel megmaradt az esély, hogy az NB I-ben maradjon a csapat. Ám a neheze még csak most jön, és még az a fránya matek is közbeszólhat…

György László: – Nem tudtunk lépést tartani az Orosházával. Mindent elárul, hogy a legjobb játékosunk az 1993-as születésű Bodó Richárd volt.

Füzesi Ferenc: – Végre összekapta a csapat magát, és egymásért küzdöttek a fiúk, mely meghozta az eredményt.

Dunaújvárosba elkísérte a csapatot a városi tévé stábja. A meccset hétfőn, kedden és szerdán 17:00 és 22:00 órától megnézhetitek az Orosházi Városi Televízióban és az OrosCafén.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?