Három gólos vereség Mezőkövesden

Mezőkövesd KC – Orosházi FKSE 26-23 (15-12)
NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, rájátszás a 9-12. helyért. Mezőkövesd, 700 néző. Vezette: Horváth, Marton. Mezőkövesdi KC: Tóth – Nyikes 2, Bécsi 3, Milicevic 2, Rosta, Horváth, Juhász 6. Cs: Szabó, Holló – Papic, Nyeste, Papp, Rácz 5, Molnár 1, Fekete 7, Lezák. Edző: Rosta István. Orosházi FKSE: Knezevic – Kardos 1, Lókodi 6, Lopez 2, Dukic 4, Mazic 4, Balda 2. Cs.: Herjeczki, Ambrus 1, Raffai, Kovács 1, Sutka 1, Mino, Kósa, Pánczél, Országh 1. Edző: Füzesi Ferenc. Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.

Idegenben, a Mezőkövesd otthonában lépett pályára szombat este férfi kézilabdacsapatunk az alsóházi rájátszás második fordulójában a régi-új edző, Füzesi Ferenc irányításával. Az orosházi csapat szempontjából nagyon jól indult a mérkőzés, négygólos előnyre tettünk szert. A 7. percben, 1-5-nél a kövesdiek trénere időt kért, és rendezte a sorokat. A 12. percben már 6-7, a 24.-ben 10-12 állt az eredményjelzőn. Ekkor a vendégcsapat megtorpant, az időkérés sem segített. A 27. percben kiegyenlített a Mezőkövesd, és gyorsan lőtt még hármat, 15-12-es hazai előnnyel mentek szünetre a csapatok.

Jól indult a második játékrész, odatették magukat a fiúk, és 4 perc alatt – az emberhátrány ellenére – kiegyenlítettek 15-15-re. Ezután a hazai csapat dobott kettőt, nálunk pedig jöttek a kimaradt helyzetek és az újabb kiállítás. A 15. percben ismét hárommal vittek a kövesdiek. A 18. percben feljöhettünk volna egyre, de ziccert védett a hazaiak kapusa. 24-22-nél is megvolt a lehetőségünk felzárkózni, de a technikai hiba miatt ismét nem sikerült. Háromgólos vereség lett a vége.

Az akarattal ezen a mérkőzésen nem volt gond, de a technikai hibák és a sok kihagyott ziccer megbosszulta magát.

Rosta István: – Nagyon örülök a győzelemnek, igazi rájátszásbeli mérkőzés volt. Az első félidő utolsó 6-7 perce döntötte el a mérkőzést véleményem szerint, amikor erőnlétileg fölé nőttünk az Orosházának. Nagyon fontos 2 pontot szereztünk.

Füzesi Ferenc: – Nagy lehetőséget szalasztottunk el, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. A játékosok nagyon hajtottak, de egy-két technikai hiba és az utolsó 10 perc több kihagyott ziccere eldöntötte a meccset.

Mezőkövesdre elkísérte a csapatot a városi tévé stábja, a meccset hétfőn, kedden és szerdán 17:00 és 22:00 órától megnézhetitek az Orosházi Városi Televízióban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

1 Response to Három gólos vereség Mezőkövesden

  1. Visszajelzés: Megvertük az Újvárost |

Vélemény, hozzászólás?