Az OFKSE legyűrte a Mezőkövesdet

Orosházi FKSE – Mezőkövesdi KC 26-23 (15-13)
NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, rájátszás, Orosháza, 600 néző. Vezette: Bonifert, Oláh. Orosháza: KNEZEVIC – Raffai, Lopez 4, Kardos 1, Sutka 2, MAZIC 4, BALDA 4. Csere: HERJECZKI (kapus), Ambrus 2, KOVÁCS 5, Berta, Lókodi 1, Dukic 3, Országh, Kósa, Matus. Edző: Füzesi Ferenc. Mezőkövesd: Tóth – PAPIC 4, Bécsi 3, MILICEVIC 4, Fekete 2, JUHÁSZ 5, Rácz 1. Csere: Szabó, Holló (kapusok), NYIKES 4, Nyeste, Papp, Rosta M, Horváth, Barta, Lezák. Edző: Rosta István. Kiállítások: 18, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 6/2.

Idegesen kezdett a hazai csapat és két gyors Juhász góllal bűnhődtek érte, de gyorsan magukra találtak a fiúk. Három orosházi gól következett és a megszerzett vezetést ettől kezdve nem is adta ki a kezéből a Füzesi legénység. Pedig a Kövesdnek minden esélyt megadott a sors – és a játékvezetők –, mert nem minden meccsen láthatjuk a hazai csapatot hármas (!) emberhátrányban. Ezt a nehéz időszakot fegyelmezett játékkal átvészelte az orosházi csapat (Knezevic kapus két büntetőt is hárított) és a 15. percben 6-4-et, a 17.-ben pedig már 10-6-ot mutatott az eredményjelző. Ezután a vendég csapat pillanatai következtek. Gyors egymásutánban három találatot értek el. Ekkor Füzesi mester időt kért és sikerült is megnyugtatni a fiúkat. Visszaállt a kétgólos hazai előny, ami ki is tartott a szünetig.

Nagy akarattal játszottak a mieink (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második játékrész első öt percében nem esett gól egyik oldalon sem. A gólcsendet ezúttal is az orosházi srácok törték meg és a félidei kettőből a 37. percre négygólos előnyt építettek fel. A vendégek összeszorított fogakkal (és emberelőnyökkel segítve) újra felzárkóztak kettőre. Az 50. perctől az 55.-ig ismét pihenhetett az eredményjelző kezelője (ezúttal Herjeczki nevéhez fűződik két hárított hetes). A végjátékban a hazai akarat dominált. Három perccel a lefújás előtt már öttel vezettünk. Ebből a vendégek még kettőt le tudtak faragni, de az orosházi győzelem már nem forgott veszélyben.

Nagy akarással és mindenre elszántan vetette magát a küzdelembe az orosházi csapat. Most is voltak hibák, kihagyott helyzetek, sőt komoly holtpontok is a csapat játékában, de ezeken mindig sikerült átlendülni. A győzelmet jobban akaró csapat nyert, mégpedig megérdemelten.

Füzesi Ferenc: – Hektikus volt a mérkőzés. Szerencsére a nehéz pillanatokban mindig volt valaki, aki azt a bizonyos kicsi pluszt hozzá tudta tenni.

Rosta István: – A védekezésünk nem volt rossz, de a helyzetkihasználásunk katasztrofális volt ezen az estén. Ezen múlt a győzelem.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?