Orosháza – MKC interjúk

A Mezőkövesd honlapján rövid interjúkat olvashatunk a két vezetőedzővel. Rosta István szerint a csapat nem bírta el a rutinos játékosok hibáit, Füzesi Ferenc a védekezést dicsérte.

Rosta István: Ilyen mérkőzésre számítottam, küzdős, alsóházi, sorsdöntő rangadóra. Szakmailag nem hozott újat a meccs, csak az volt a kérdés, hogy az egyes szituációkban mennyire tiszták a fejek. Arra készültünk, hogy tudatosan, nyugodtan játsszunk, de a befejezéseknél nem ezt mutattuk. Hármas előnyben két hetest és ziccert hibáztunk. Sajnos nem bírjuk el, ha rutinos játékosaink négy hetest és ziccereket hibáznak. Ezek a problémák egész évben jelen vannak nálunk, s ellenfeleink kapusai is mindig nagybetűsek az értékeléskor. Küzdeni tudásunk, akarásunk száz százalék körüli volt, védekezésünket és kapusaink teljesítményét is rendben lévőnek ítélem, helyzetkihasználásunk azonban nagyon rossz volt. A nálunk jobb csapatok elöl nem csak ezeknek a helyzeteknek a felét értékesítik, hanem 70-80 százalékát. Ha mi is így tettünk volna, jópár ponttal többünk lett volna. A hétvégét a serdülőink ezüstérme teszi szebbé, ez az év megmutatta, hogy el kell ismerni a kövesdi utánpótlást.

Igor Milicsevics: Sok ziccert hibáztunk, s ez döntő volt. Ilyen nehéz meccsre számítottunk, csak épp nyerni jöttünk.

Füzesi Ferenc: Változatos mérkőzés volt, kemény játékkal, jó irammal. Hullámzó teljesítménnyel működött a védekezésünk, amely, ha fölkeményedett, két-három gólos előnyhöz juttatott bennünket. Sok cserével, jó erőbeosztással megtartottuk előnyünket a végéig. Sutka Norbert kezdőként való bevetése sérülés miatt is volt, de ilyen mentalitásal edzett is, hasznosan játszott, bizonyított védekezésben és támadásban is. Megbíztam benne, s jól játszott, amely sokat jelentett amiatt, mert Djukics és Lókodi elég statikus átlövők. Dolgozunk, készülünk a Pécs ellen, ők teljesen más csapat, mint az MKC, gyorsak, kombinatívak

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?