Kikapott az Orosházi FKSE a Pécstől

Orosházi FKSE—TM-Line PTE-PEAC PVSE 24-28 (14-13)
NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, rájátszás a 9-12. helyért, Orosháza, 600 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Orosháza: KNEZEVICS   — Országh 2, Mazics 3, Dukics 3, Berta G., Ambrus 1, Matus 1. Cs: Herjeczki (kapus), Raffai, Lopez 1, Kardos 1, Sutka 1, Lókodi 7 (2), Balda 2, Pánczél 2. Edző: Buday Ferenc. Pécs: BARTUCZ   — Iváncsik 4, KOVÁCS G. 5, SZÖGI 6, Lévai 1, Bujicsics 1, PÁSZTOR Á. 7 (1). Cs: Szabó T. (kapus), Vajda, Szappanos 3, Holdos, Antal 1, Edző: Danyi Gábor. Kiállítások:  10 + Raffai kizárva, ill. 16 perc + Kovács G. és Pásztor Á. kizárva. Hétméteresek:  1/1, ill. 2/1. Az eredmény alakulása: 9. p.: 4—3. 11. p.: 7—4.   17. p.: 8— 8. 28. p.: 13— 13. 41. p.: 17— 20. 44. p.: 19 — 20. 57. p.: 24— 26.

A pécsiek február eleje nyeretlenek a bajnokságban, tavaszi orosházi kirándulásuk alkalmával is komoly vereségbe szaladtak bele. Ez mindenképpen biztatónak tűnt, ám ne felejtsük el, az alsóházban már a kiesés elkerülése a cél, itt minden találkozó élet-halál kérdése.

A kapuban Knezevics mutatta be, hogy milyen kiváló hálóőr, s mivel ekkor még alig láttuk nyomát az orosháziaknál az idegességnek, az előnyt is — ha minimálisat is —, de ők birtokolták. A sárga-zöld mezes hazaiak szoros falat húztak a kapujuk elé, a máskor a gyors letámadásokkal operáló vendégek gyakran elbizonytalanodtak.

Tíz perc elteltével, háromgólos orosházi előnynél úgy gondoltuk,  faképnél lehet hagyni a baranyai alakulatot, de kisebb hullámvölgy következett, s a látogatók hamar behozták hátrányukat. Buday Ferenc időkérésekor próbált hatni játékosaira, ám azok, mint a zabolátlan hátasok, mentek a maguk fejük után.

Semmivé foszlott az orosháziak magabiztossága, a pécsiek pedig lábra kaptak, mi több, a játék irányítását is átvették. Erősen döcögött az újonc szekere, az aprótermetű, törékeny, de mozgékony vendégjátékosok gyakran állították megoldhatatlan feladat elé a hazai védelmet és az így kiszolgáltatottá váló kapust. Ekkor még kevesen hitték, hogy komoly baj lehet, Dukics dudaszó pillanatában szerzett vezetést jelentő bombagólja mintha meg is nyugtatta volna a vendéglátókat.

Szünet után a várt jó folytatás helyett teljesen megzavarodtak az orosházi játékosok, a sok csere sem lendítette előre a csapatot. Bartucz kapus önkívületi állapotban egyre-másra hárította Lókodiék próbálkozásait. Kevesen értették, hogy az addig jól védő Knezevicset miért cseréli le Buday edző, ugyanis Herjeczki egyetlen bravúrt sem tudott bemutatni.

A Mecsek-aljai gárda ebben az időszakban húzott el újra úgy, hogy a meccs végéig már nem érte be az Orosháza. Szembetűnő volt a két csapat szélsőteljesítménye közötti különbség, a később az orosházi Raffaihoz és a pécsi Kovács Gáborhoz hasonlóan a végső kiállítás sorsára jutó Pásztor Ákos ügyes megoldásaival tehetetlen volt Knezevics. Az ellenkező oldalon Országhék rendre mellé, fölé és a kapusba szórták el a labdáikat.

Rendkívül fontos pontok kerültek Pécsre, de a rájátszásból még öt mérkőzés hátra van, ha főként fejben változtatnak a sárga-zöldek, úgy még van esély a tagság meghosszabbítására.

Buday Ferenc: —  Rapszódikusan játszottunk, küzdőképességben nem vettük fel a versenyt. Rengeteg ziccert hibáztunk, ez döntött. Meg kell érteni, hogy ez a játék kevés. Gratulálok a Pécsnek!
Danyi Gábor: —  Nagyot léptünk előre, de még sok van hátra. Egységesebben játszottunk, meg tudtunk újulni. A tipikus helyzetekben higgadtabbak voltunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Kikapott az Orosházi FKSE a Pécstől

  1. Visszajelzés: Megvertük az Újvárost |

  2. R3tro' szerint:

    Csak gratulálni tudok a Pécsnek!Ilyen játékkal kevesek vagyunk az NBI -be, sajnos!

Vélemény, hozzászólás?