Lesz ez még feljebb is

Balogh Zsolt az első orosházi kézilabdázó, aki rangos nemzeközi kupát nyert. A 26 éves átlövő ebben a szezonban immár másodszor látogatott szegedi csapatával szülővárosába. Most sem kímélte egykori csapatát a válogatott játékos, nyolc góllal vette ki részét a 32-27-es sikerből. Gajdács Pál interjúja a Békés Megyei Hírlapban.

– A Kielre készül a szegedi csapat, Carlos Pastor edző az Orosháza ellen igyekezett mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, a kulcsembereket tehermentesíteni.
– A nagy kupameccsek előtti bajnoki fellépéseken az edző mindig igyekszik forgatni a csapatát, hogy mindenki elég időt eltölthessen a pályán és elegendő terhelést kapjon.Az Orosházi FKSE elleni kedd esti találkozón is az volt az alaptaktikánk, hogy negyedóránként próbáltunk cserélni. Az elején olyan lehetőségek adódtak, hogy csak a vonalról, a kapussal szemben állva kellett lövöldöznöm. Dejan (Dejan Bombac, a Szeged szlovén válogatott irányítója – a szerző) nagyon szépen kiszolgált, így sikerült már ekkor önbizalmat szereznem a folytatásra.

Zsolt 2003-ban még orosházi színekben ért el sikereket

– Igen fiatalon, tizenhat évesen, 2005-ben került el Orosházáról a fővárosba, a PLER-Elektromos csapatához, ám biztos vannak az alapdolgokon túl olyan elemek, amelyeket még nevelőegyesületében tanult meg.
– Nemcsak én, hanem az egész korosztályom nagyon jó alapokat kapott anno Orosházán. Egy fiatal játékosnál talán az egyéni képzés a legfontosabb, ezek közül az egyik legfontosabb a cselezés, amit rengeteget gyakoroltunk Orosházán. Nagyon jó edzőim voltak, így Bajusz Józsi bácsi szerettette meg velem a kézilabdát, de Papp Mihályra, Bakó Botondra és Gera Norbertra is szívesen gondolok, szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen edzőkkel dolgozhattam együtt fiatalon, hiszen mindenkitől tanultam valamit.

– Kétségtelen, hogy pályafutása eddigi legjobb időszakát most Szegeden éli át.
– Remélem, hogy nem ez a csúcs, hiszen minden játékosnak az a célja, hogy fejlődjön és legyen mindig feljebb. Soha nem szabad megelégedettnek lenni, de valóban, az elmúlt két szezon sikerekben gazdag időszak volt a pályafutásomban. A koromat tekintve úgy gondolom, hogy van még bennem pár jó év, remélem sikerül további sikereket elérnem.

– A MOL-Pick Szeged egyike a Bajnokok Ligája negyeddöntője szereplőinek. Hétvégén a sztárokkal teletűzdelt német Kielt fogadják, mit gondol, a Löwen legyőzése után okozhat újabb meglepetést csapata?
– Mint ahogy minden mérkőzésen, úgy magamtól most is magabiztos játékot várok. A világ egyik legjobb csapata ellen fogunk játszani, ami nem lesz egyszerű feladat. A mi csapatunktól nagy küzdést, és győzelmet várok, ami remélhetőleg elég lesz a továbbjutáshoz is. Persze ez utóbbiról még nagyon korai beszélni, az első, hogy szolgáljuk ki a közönségünket, maximálisan küzdjünk a mérkőzésen és reménykedjünk abban, hogy ez a teljesítmény elég lesz ahhoz, hogy kiharcoljuk a továbbjutást a négyes döntőhöz.

Napjainkban már a válogatott alapembere

– A magyar válogatottban milyen álmokat dédelget a jövőre nézve?
– Bízom benne, hogy a mostani, a válogatottban számításba vett jobbátlövő hármas – Ancsin Gabi, Nagy Laci és jómagam – még sokáig nem fog változni. Nagy Laci mind korban, mind játéktudásban jóval előttünk jár. Nem tudni, hogy ő még mennyit tud vállalni majd a válogatottnál. Abban bízom, hogy később a szintén Békés megyei származású Ancsin Gabival ketten oldhatjuk meg posztunkon a kérdést hosszú időre a magyar férfi válogatottban, és a világversenyeken is sikeresek leszünk majd.

Névjegy
Balogh Zsolt 1989. március 29-én született Orosházán. Itt ismerkedett meg a kézilabdával, majd 16 évesen a PLER-hez került. Öt év elteltével, 21 évesen kipróbálta magát a Bundesligában, ahol sok tapasztalatot szerzett, de Magdeburgban nem érezte jól magát, hazajött és a Gyöngyös csapatában folytatta pályafutását. 2012-ben igazolt Szegedre, ahol stabil csapattaggá nőtte ki magát. Tavaly megnyerték az EHF-kupát, ő az első orosházi, aki elérte ezt a sikert. Csapatával BL-negyeddöntős. Bekerült a sorozat nyolcaddöntőjének visszavágóinak álomcsapatába a Löwen elleni szegedi mérkőzésen lőtt 8 találatának is köszönhetően. Biztos tagja a Talant Dujshebaev irányította magyar válogatottnak.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.