Vállalható vereség a Szeged ellen

Orosházi FKSE-LINAMAR — Mol-Pick Szeged 27-32 (12-16)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, Orosháza, 800 néző. Vezette: Medve, Nagy L. Orosháza: Herjeczki — BENIS 5, NÉMETH G. 5, Benmiloud 1, Szeitl, Buday 1, Németh L. 1. Cs.: MIKLÓS (kapus), CEMAS 4, Knezevic 2 (2), MAZIC 4, Milovic, Varsandán Á. 1, Berta, Stranigg J. 2, Tárkányi 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Szeged: WYSZOMIRSKI — Parrondo 3 (1), BALOGH Zs. 8 (2), Zubai 1, BOMBAC 6, Ilyés 2, Vadkerti. Cs.: Sierra, Pásztor (kapusok), BLAZEVIC, Prodanovic 4 (1), Robledo 2, Vranjes 1, ANCSIN 5, Stojanov, Hegedűs. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 10 perc ill. 8 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4.

A BL-ben a Kiel ellen készülő PICK-Szeged volt a vendége az Orosházának. Nagyszerű mérkőzést láthatott az a közel 800 néző, aki kilátogatott a csarnokba.

Az egykori orosházi Balogh Zsolt gólja nyitotta a mérkőzést, amire azonnal válaszolt Yassine Benmiloud. 4+2-es kőkemény nyitott védelemmel kezdett a Szeged, ez pedig az első percekben nehéz feladatot jelentett az orosháziaknak. Ennek ellenére a 6. percben 3-3-at mutatott az eredményjelző. Juan Carlos Pastor variálta a védelmet, nehezen tartottuk Zubait, amit kétperces kiállítások jeleztek. A félidő közepe felé kezdett elhúzni a Szeged, hiába lőttünk emberhátrányból is gólt. 6-10-es állásnál a 15. percben Vladan Jordovic időt kért. Ezután a kapuban Herjeczki Balázst Miklós Gergő váltotta, aki a kapuban hetest és ziccereket hárított, jól szállt be a meccsbe, ennek is köszönhető, hogy gyorsan feljöttünk (17. perc 8-10). Teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a nagyhírű vendégcsapatnak.  A 24. percben értékesítettük az első hétméteresünket, és teljesen vállalható, 4 gólos hátránnyal mentünk a szünetre.

Óriásit küzdött a zöldmezes orosházi csapat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második félidő nem sok változást hozott a játék képében. Kőkemény szegedi védekezés, és nagy csata jellemezte a játékot. Gyors indításokból a félidő elején kicsit elléptek a szegediek (36. perc 13-19). Az orosházi időkérés után azonban ismét feljöttünk háromra két gyors Starnigg találattal (40. perc 17-20). Nem volt túl sok hibánk támadásban, de azt a keveset azonnal büntette a Szeged. Hullámzó volt a mérkőzés, ellépett a vendégcsapat, majd újra felzárkóztunk (45. perc 20-25; 48. perc 23-26). Az igazán megoldhatatlan feladatot Bombac jelentette a zöld-sárgáknak, szinte minden szegedi gól tőle indult ki. Nem is volt meglepő, hogy az 51. perctől Mazic személyében külön emberfogót kapott. Minden hazai erőfeszítés ellenére a mérkőzés végén lassan elhúzott a Szeged, kijött a két kispad közötti különbség. Az utolsó hazai időkérés az 59. percben, 26-32-nél történt. Mint az eddigiek, ez sem maradt eredmény nélkül, és a vállalható, 5 gólos különbséggel zártuk a mérkőzést.

Minden orosházi játékos odatette magát, és csapatként is megfelelően küzdött az OFKSE.

Vladan Jordovic: — A lehető legtöbbet kihoztuk magunkból az európai hírű Szeged ellen.

Juan Carlos Pastor: – Orosházán mindenkinek nagyon nehéz játszani. Nagyszerű felkészülés volt számunka a Kiel elleni hétvégi mérkőzésre.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.