Továbbra is pont nélkül

Csurgói KK – Orosházi FKSE-LINAMAR 24-20 (13-10)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Nagyatád, 500 néző. V.: B. Pech, Vágvölgyi. Csurgó: Pallag – Gebhardt 1, Pordán 2, Herbert 1, Gazdag 4, Ratajec 3, Vadkerti G. 2. Cs.: Balogh (kapus), Cavor 3, Borsos, Osztrusko 2, Lele 2, Szöllősi Sz. 3, Nagy D., Nagy M. 1, Oláh. Vezetőedző: Sótonyi László. Orosháza: Herjeczki – Benis 2, Németh G. 1, Knezevic 5, Benmiloud 2 , Stranigg, Németh L. 5. Cs.: Ivanisevic, Miklós (kapusok), Cemas 2, Szeitl 1, Berta, Buday 1, Varsandán Á. 1, Tárkányi, Pásztor M. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3
.

A felsőházi pont nélkül álló orosházi gárda az eddig két pontot begyűjtő Csurgó otthonába látogatott. A házigazda együttes a héten hozzáállásbeli problémák miatt megvált a fehérorosz Barys Pukhouskitól, de Vladan Jordovic vezetőedző dolgát is sérülések és betegségek nehezítették, nem számíthatott Morva, Mazic és Milovic játékára. Mivel a találkozó esélyesének a hazai gárda számított, így az Orosháza csapatának célja a minél jobb játék és a fiatalok szerepeltetése volt.

A 4. percben Németh Gábor kezdte meg a gólgyártást, közben hullottak a sárgalapok, mindkét csapat keményen védekezett. A 9. percben megszerezte a vezetést a Csurgó (3-2), a folytatásban pedig felváltva estek a gólok. A 15. percben két gólos előnyt szereztek a házigazdák, de az Orosháza még egyenlíteni tudott. Folytatódott a kiélezett küzdelem, ám a vendégek egyre többet hibáztak, a 23. percben már hárommal vitt a Csurgó. Jordovic mester időt kért, de ez sem sokat segített, a félidő végéig állandósult a 2-3 gólos hazai előny.

Pordán duplájával már nyolccal is vezetett a házigazda (Fotó: Csurgói KK)

Miklós Gergő védésével és Knezevic hetesgóljával indult a második játékrész. Itt aztán meg is állt a tudomány, az OFKSE 17 percig gólképtelennek bizonyult. Hiába kért időt a félidő derekán az orosházi edző, kisvártatva Pordán duplájával már 19-11-re vezetett a Csurgó együttese. A 20. percben Németh László törte meg az orosházi gólcsendet, innentől lassan zárkózni kezdett az Orosháza, de a lefújásig csupán négy gólosra tudta csökkenteni hátrányát a vendégcsapat. A találkozó vége után vita, majd kisebb dulakodás alakult ki a pályán, minek következtében Buday Dániel piros lapot kapott.

A közel 20 perces gólképtelenség megpecsételte az orosházi csapat sorsát a második félidőben, a Csurgó magabiztosan őrizte meg előnyét és gyűjtötte be a két pontot.

Sótonyi László: – A mérkőzést kontrolláltuk az elejétől a végéig. Több védekezési formációt is kipróbáltunk. Igazi csapatként játszottunk.

Vladan Jordovic: – Elégedett vagyok azzal, ahogy küzdött a csapat. Ha a ziccereinket belőlük, másként is alakulhatott volna a mérkőzés eredménye.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.