Vesztettünk, de mégse

A felsőházi rájátszás előtt felkészülési mérkőzést iktatott programjába az Orosházi FKSE NB I-es férfi kézilabdacsapata. Az ellenfél az alsóházi rájátszásra készülő Cegléd volt.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Ceglédi KK 26-32 (15-17)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 200 néző. Vezette: Kolarovszki, Szabó. Orosháza: Herjeczki – Buday, Cemas 2, MILOVIC 4, Benmiloud 1, Tárkányi 1, Pásztor 6. Cs.: Miklós, Ivanisevic (kapusok), Szeitl, Stranigg 2, Knezevic 2, Berta, MORVA 2, Varsandán 1, Németh G., MAZIC 4, Benis 1, Németh L. 1. Edző: Vladan Jordovic.
Az ellenfél legjobb góllövői: Grbovic és Takács B. 6-6 góllal.

Jobban kezdte a mérkőzést a vendégcsapat. Sorra-rendre megtalálták az átlövési lehetőségeket, és ezeket nem is hibázták el, így az első öt perc után 2-4 állt az eredményjelzőn. Ezután feljavult az orosházi csapat játéka – főként támadásban láttunk szép dolgokat – és ki is egyenlítettek a fiúk (9. p. 5-5). Ebben az időszakban a kapuban sem voltunk topon, de hamarosan már nem volt oka panaszra a hazai közönségnek a kapusteljesítményt illetőleg sem. A 10. perc után javult a támadójáték, és a védelem is kezdett összeállni. Az eredmény nem is maradt el, három perc elteltével már mi vezettünk 9-6-ra. Sajna a félidő hátralévő részében nem tudtunk ilyen összeszedetten játszani. Támadásban többször eladtuk a labdát, amit a vendégek könyörtelenül büntettek, és kétgólos előnnyel mehettek szünetre.

Hsznosnak bizonyult az edzőmérkőzés (Fotó: Rajki Judit - OrosCafé.hu)

A második játékrész úgy folytatódott, ahogyan az első abbamaradt. Továbbra is sokat hibáztunk támadásban, és ezt most sem lehetett büntetlenül megúszni. Vladan Jordovic minden játékosának igyekezett lehetőséget adni, ez sem segített az összecsiszolt csapatjátékon. Láttunk szép és főleg új kombinációkat a srácoktól védelemben és támadásban egyaránt, de sok volt a technikai hiba, ami a sok kihagyás után szinte törvényszerű (sérülésből tért vissza Németh Gabi, Németh Laci, Stranigg Jani, Yassin Benmilloud, ezen kívül betegséggel küszködött Benis Bence és még többen). A hajrára elhúzott a végig maximumot nyújtó vendég gárda és ezt az 5-6 gólos előnyt meg is őrizték a lefújásig.

Vladan Jordovic: – A mai találkozó fő célja a számunkra a sérülésből visszatérő játékosaink újra meccsbe hozása volt. Új dolgokat is próbáltunk, itt-ott nem is eredménytelenül. Kellett ez a meccs.

Kökény István: – A rájátszás előtt kellett ez a meccs a csapatnak és számomra is sok tanulsággal szolgált.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.