Rólunk írták…

Rezgett ugyan a léc, de a férfi kézilabda NB I. rájátszásának felsőházában folytathatja a bajnokságot az Orosházi FKSE, miután megtartották ötödik helyüket. Ezáltal a világ élvonalába tartozó kézilabdázók ellen léphet pályára az Orosháza – irja a Likefestoon.com szerzője, Juhász Ádám.

Teljesítette célkitűzését az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület, és az élmezőnyben vághat neki a pontvadászatnak a playoffban. A hétvégén még volt miért izgulni, mivel a csapat kikapott Mezőkövesden, a hatodik helyen álló Gyöngyös pedig egy pontra megközelítette a dél-békési gárdát. Ekkor még a gyöngyösieknek hátra volt egy meccsük a Mezőkövesddel, amin már egy döntetlen is elegendő lett volna, hogy beérjék az Orosházát. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény dönt, ami a riválisnak kedvez. A Mezőkövesd nyert, az orosháziak örülhettek.

– Nehéz időszakon vagyunk túl. Meglepetésgyőzelmeket arattunk, de becsúszott nem várt botlás is. Fortuna mellénk állt, és sikerült megismételni a tavalyi jó szereplést. A felsőházban bármi megtörténhet, kiegyenlített a mezőny. Célunk a tisztes helytállás, de idén is bejuthatunk valamelyik rangos európai kupába – nyilatkozott Vajer Tamás alelnök.

A csapat rengeteg edzéssel és felkészülési találkozóval készül a folytatásra. Csütörtökön, február 19-én, a Cegléd lesz az ellenfél az Eötvös-csarnokban.

Elkészült a sorsolás. Az első mérkőzésen a sokszoros bajnok, 2014-ben az EHF Bajnokok Ligájában legjobb négybe jutó, MKB-MVM Veszprém lesz az ellenfél idegenben, február 21-én. Rá egy hétre, március 6-án, a magyar mezőny másik nagy csapatához, a MOL-Pick Szegedhez utazik az együttes.

– Rögtön két sztárcsapattal kezdünk, de az azt követő találkozók sem lesznek sokkal könnyebbek, mivel a Balatonfüred és a Tatabánya is nagyon erős. Legutóbb mindkettőjüket legyőztük, várhatóan revansot akarnak venni rajtunk – kommentálta a soron következő mérkőzéseket az alelnök.

A Veszprém címvédőként a rájátszásban csatlakozik a küzdelmekhez, így Orosházára is először látogatnak a szezonban. Érdemes lesz meccseket látogatni, mivel a férfi kézilabda krémjébe tartozó játékosokat (Nagy László, Iváncsik Gergő, Nilson, Ugalde Garcia, Alilovic, Rodriguez és a MOL-Pick Szeged színeiben játszó, Békés megyei kötődésű Ancsin Gábor) láthatnak élőben a szurkolók.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.