OSB: óriási küzdelemben

Egy góllal kaptak ki fiaink a serdülőbajnokság keddi mérkőzésén Szegeden. Csütörtökön itthon folytatják.

MOL-Pick Szeged – Orosházi FKSE-LINAMAR 23-22 (10-12)

Országos Nyílt Serdülő Bajnokság, Szeged. Orosháza: Majdán – Kiss Alex 4, Sütő 4, Zvolenszki 4, Németh 1, Szkaliczki 2, Blaskó 3. Csere: Rákóczi (kapus), Kristofóri, Szabó 4, Csányi, Szigetvári, Kollár, Deák, Andrikó, Kiss Axel. Edző: Barna Károly.

Nagy iramban és kőkeményen kezdődött a keddi, szegedi mérkőzés, mindkét csapat égett a bizonyítási vágytól. A játékvezetés is dicséretes volt, ez lehet, betudható volt annak is, hogy a nézők között találtuk a Csongrád Megyei KSZ elnökét is. Kemény védekezés mindkét oldalon, jó kapusteljesítmény itt is, ott is. Sajnos azonban a mieink többet hibáztak, ezért a hazaiak végig vezettek az első félidőben, volt, hogy már négy is volt közte.
Fiaink azonban nem adták fel, nem engedték, hogy a Tisza-partiak meglépjenek, és zárkóztak. A második félidőben még elszántabban küzdöttek, meggyőzőbbek voltak.

A végjátékban (amikor már a sporik fáradtnak tűntek, vagy talán észrevették, hogy az ellenőr távozott) nagy izgalmaknak lehettünk szemtanúi: az utolsó két percnek 21-21-el vágtak neki a csapatok. Ekkor Blaskót kiállították, és büntetőhöz is jutottak a szegediek, (22-21). Szabó szabályosnak tűnő gólját belemenés címén elvették a játékvezetők, és kaptunk még egyet, (23-21). Mi is gólra váltottuk a támadásunkat, (23-22), a hátralévő pár másodpercet „lepergették” a játékvezetők. A mérkőzés eredményétől függetlenül már felsőházas a csapatunk, de rászolgáltak volna a srácok az egy pontra.

Barna Károly: – Az első félidőben jobb volt nálunk a Pick, védekezésben és támadásban is többet hibáztunk. A második félidőben igencsak megnehezítettük nagynevű ellenfelünk dolgát. Ha az utolsó két percet nem kell emberhátrányban játszani, könnyen meglepetést okozhattunk volna. Kár, hogy mindig van valaki, aki tönkreteszi a gyerekek játékát. Maximális dicséret jár a csapatomnak, ezt még a szegedi szurkolók is megtették.

Csütörtökön itthon folytatja a csapat: 16 órától a Törökszentmiklós ellen a Táncsics-csarnokban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.