Felemás volt a 2010-es év

Január 3-án elkezdődött a 2011-es tavaszi szezon felkészülési időszaka. Az első idei edzés előtt kértük az Orosházi Férfi Kézilabda SE elnökét és edzőjét visszatekintésre és a jövő terveinek ismertetésére.

– Mozgalmas és változatos esztendő van mögöttünk, teli izgalommal, örömmel és csalódással. Az első félév volt inkább az örömök időszaka. Szurkoló, játékos, vezető egyaránt boldog volt, amikor nem mindennapi izgalmak közepette megnyertük az NB I/B-s bajnokságot és bizonyossá vált, hogy az őszi szezonban már a legjobbak közt játszhat a csapat – kezdte értékelését a klubelnök.Az NB I-es szereplés feltételeinek megteremtése hatalmas feladat elé állította az egyesület vezetését. Egyöntetű döntés született, hogy egy-két kivételtől eltekintve azokkal a játékosokkal vágnak neki az új szezonnak, akik a feljutást kivívták.
– Az NBI-es játékossá válás azonban nem sikerült maradéktalanul mindenkinek, így amilyen örömteli volt a tavasz, olyan sok keserűséget, csalódást okozott az őszi sikertelen szereplés. E miatt az ősz folyamán különböző fájó döntéseket kellett hoznunk. Bár Füzesi Ferencet kitűnő szakembernek tartjuk, akinek sokat köszönhet a csapat, mégis – a későbbi jobb eredmények érdekében – edzőváltást kellett végrehajtanunk – mondta Rajki István.

Három játékostól vált meg a klub az ősz folyamán, Kovács Róbert, Dunkl László és Varga Attila távozott a klubtól.
– Nyilvánvaló, hogy további erősítésekkel kell a kitűzött célt – a bennmaradást – elérnünk. Most is három játékos van itt próba játékon. Hogy végül kivel, kikkel kötünk szerződést, azt majd a jövő dönti el. Sajnos adtunk a többi első osztályú csapatnak egy fél bajnokságnyi előnyt, de koránt sincs még veszve minden. Bízom benne, hogy a tavaszi szezon és a rájátszás küzdelmeiben sikerül megragadnunk az első osztályban. Hála az önkormányzat és a szponzorok támogatásának az őszt úgy zártuk, hogy nem tartozunk senkinek, minden költséget kifizettünk és ezt tervezzük a tavaszi szezonra is. Bízom benne, hogy a megváltozott sporttörvénynek köszönhetően sikerül további tőkeerős támogatókat állítani a klub mellé, ezáltal az önkormányzat „válláról”egy kis terhet levenni. A támogatók mellett mindenképpen köszönet illeti szurkolóinkat, akik a sikertelenül megvívott mérkőzések dacára továbbra is mellettünk álltak, állnak. Sorsdöntő öt hónap előtt állunk, de remélem, hogy a sportot, a kézilabdát szerető orosházi közönségnek tudunk majd örömteli délutánokat szerezni – zárta értékelését az OFKSE elnöke.

…és néhány szó a közeljövőről, Buday Ferenccel

– A Dunaferr elleni első NB I-es győzelemnél még csak asszisztáltam, de az őszi szezon végi két hét, amit együtt tölthettem a csapattal adott némi képet a játékosokról. Legtöbbjüktől többet várunk és várhatunk. Sajnos némelyiküknél súly problémák, állóképesség problémák és technikai képességbeli problémák mutatkoznak, amelyek egyike sem engedhető meg egy első osztályú játékosnál. Most minden erőnkkel azon kell dolgoznunk, hogy ezeket a gondokat korrigáljuk, kiküszöböljük. Ha megfelelő szintű játékost sikerül találni, akkor természetesen megpróbálunk erősíteni is. Akkor leszek elégedett, ha a játékosok a bennük rejlő összes tudást, energiát elő tudják szedni a mérkőzések során. Ha az alapszakasz hátralévő mérkőzéseit így vívjuk meg, akkor bízhatunk benne, hogy a rájátszásban egy jelentősen megerősödött Orosházát láthatnak a szurkolók, akik ki tudják majd vívni a bennmaradást és ezzel a feljebb jutás lehetőségét.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?