Kézilabdás siker a fővárosban

Ezüstérmet szerzett az orosházi kézisekkel felálló Sterbinszky Amália régió csapata a IX. Budapest-kupa régióválogatottak tornáján.

A két ünnep között a Budapesti Kézilabda Szövetség rendezésében, a Nemzeti Sport Intézet és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával kilencedik alkalommal rendezték meg a BUDAPEST CUP Régióválogatottak tornáját a fővárosban. Hétfőn a csoportmérkőzések, kedden az elődöntők, szerdán pedig a helyosztó mérkőzések kerültek lebonyolításra. A fiúk versenyében az 1995-ben és később születettek vettek részt. Városunkat az Orosházi FKSE 1995-ös együtteséből hat játékos (Békési Bence, Lipták Máté, Magyar Dávid, Szécsi Balázs, Tóth Károly, Zsigmond Gergely) képviselte a kelet-magyarországi Sterbinszky Amália utánpótlás régió együttesében. Az orosháziak mellett hat békési, valamint két-két debreceni és békéscsabai játékos vett részt a tornán. Nem volt előzetes célkitűzés, a csapat vezetői fő feladatnak a fiúk tehetségének kibontakoztatását tartották, illetőleg próbáltak testméretben és -tömegben is olyanokat kiválogatni, akik megfelelhetnek egy magasabb szintű követelményrendszernek. A régióválogatott kispadján orosházi edző ült Kopornyik Zsolt (OFKSE) személyében.

A fiúk első mérkőzésén nagyon kiütközött a csapat reggeli fáradtsága, hiszen a hóhelyzet miatt 4-5 órás kimerítő autóút után kellett pályára lépni a torna egyik legerősebb – a PLER gárdájára épülő – együttesével, az Adorján János régió válogatottjával szemben. Itt sajnos 29-23-as vereséget szenvedett a csapat.
A második ütközet is nehezen indult a Zákányi Bálint régió ellen: öt-hat gólos előnyből a félidőre csak egy maradt, de ezt végül a második félidőben 15 góllal toldották meg a fiúk, így lett magabiztos 41-25-ös győzelem a végére. Fontos volt a védelem keménysége és a sok gyors gól, ami lendületet adott a csapatnak a harmadik mérkőzésre.
A folytatásban a rendkívül jó adottságú – a PLER-rel döntetlent elérő – nyíregyházi régióval találkozott a Sterbinszky régió csapata. Határozottan, a taktikai utasításokat betartva, látványos és komoly mérkőzést sikerült 36-30-ra megnyerni és bejutni az elődöntőbe.
A döntőbe jutásért a két éve veretlen alsóörsi akadémia és a dunaújvárosi válogatottakkal kiegészített csapat volt az ellenfél. A torna legjobb mérkőzését hozta az elődöntő, végig feszült, jó iramú mérkőzésen mindkét csapat vezetett egy-két góllal. A végjátékban, az ellenfél két gólos vezetésnél Kopornyik Zsolt edző időt kért, innen sikerült fordítani – végül 28-27-es győzelemmel hatalmas sikert és bravúrt ért el a kelet-magyarországi csapat.

Budapest Kupa döntő: támadnak a fővárosiak

A másnapi döntő kérdése az volt, hogy előző napi két komoly mérkőzés mennyit vett ki a fiúkból. Sajnos elég sokat, ez érződött a védelemben ahol kevés ütközés és gyenge agresszivitás miatt a kapusteljesítmény is elmaradt a várakozástól, így elhúzott az ellenfél és meg is tartotta az eredményt.

Sterbinszky Amália régió – Adorján János régió 20-27 (9-16)
2010. december 29. Budapest, Vasas SC Sportcsarnok
Játékvezetők: Dobrovits Csaba és Dr. Tájok Péter
Sterbinszky Amália régió: Békési Bence (2), Farkas Bálint, Fekete Bálint (9), Felföldi Martin, Győri Mátyás (1), Herceg János, Kánya László (4), Kiss Norbert, Lipták Máté, Magyar Dávid (4), Ménesi Károly, Nagy Gergely, Szécsi Balázs, Tóth Károly, Zahorán László, Zsigmond Gergely. Edző: Kopornyik Zsolt és Kádas László.
Adorján János régió: Blága Norbert (2), Borbély Ádám, Darvasi Dávid, Eóry Viktor, Fekete Dávid (3), Gáspár Botond, Koncz András (7), Török Balázs, László Dániel, Kaposvári Márk (1), Nagy Bence (7), Oláh Márk (1), Rédai Krisztián (1), Stranigg János (4), Tóth Ádám, Varga Krisztián (1). Edző: Rédainé Horváth Rita és Kárpáti Krisztián.

Kopornyik Zsolt edző: – Hatalmas eredmények tartom, hogy ilyen szép eredményt értünk el az ország legnagyobb tehetségeit felvonultató viadalon. Nagyon jó közösség alakult ki, ezek a játékosok nagy dolgokra lehetnek képesek, reméljük lesz még további lehetőség együtt dolgozni velük. Most sajnálom igazán, hogy nem fogadtunk Kárpáti Krisztián barátommal, ő előre megjósolta, hogy velük játszunk a döntőben. Gratulálok neki a tornagyőzelemhez, rendkívül jól felkészített csapattól szenvedtünk vereséget. Köszönjük a szülők támogatását, a fúk hozzáállását, nélkülük nem sikerülhetett volna sem ez a torna. sem pedig az egész éves munka. Mindenkinek sikeres, boldog új esztendőt kívánok.

Különdíjasok
Legjobb játékos: Stranigg János – Adorján János régió
Legjobb kapus: Kiss Norbert – Sterbinszky Amália régió
Gólkirály: Fekete Bálint – Sterbinszky Amália régió

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

1 Response to Kézilabdás siker a fővárosban

  1. Kuksi szerint:

    Jók a videók! Gratula Kopi barátomnak, és BUÉK! 🙂

Vélemény, hozzászólás?