Vereség Eperjesen

Tatran Presov (Szlovákia) — Orosházi FKSE 39-27 (18-14) NB I-es bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Eperjes, 700 néző. Vezette: Dvorsky, Sivák. Tatran Presov: Krupa 1 — MAZUR 6, MAZAR 7, Urban 4, KROK 10, Priadka 3, Babjak 3. Csere: Géci, Kristopans 1, Radcenko, Tumidalsky 1, Menkovic 3, Antl, Dudas, Popcak. Vezetőedző: Ratislav Tritik. Orosháza: Knezevic – Kardos 2, Lókodi 5, Horváth R., Kovács A., PÁNCZÉL 8, Balda 3. Csere: Herjeczki (kapus), Raffai 3, Bajusz 1, Berta, Varga A., Kósa, MAZIC 4, Országh 1. Vezetőedző: Buday Ferenc. Kiállítások: 22, ill. 16 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/1.

A szlovák bajnok elleni eredmények nem számítanak a magyar bajnoki sorozatban, így a legtöbb csapat gyakorlásnak szánja ellenük a meccset. De mivel a Tatran Presov a BL-ben vitézkedik, elég sokat lehet tanulni ellenük. Az első győzelem után várható volt, hogy némileg összeszedi magát a csapat lelkileg, de azt is tudhattuk, hogy a következő győzelem nem Eperjesen fog megszületni.
A mérkőzés első negyedórájában harcosan küzdöttünk, így a jóval erősebb ellenfél nem tudott meglépni (10. perc 6-4). Ezt követően azonban egymás után többször is emberhátrányba kerültünk, amit a bírók megfejeltek még jó pár ellenünk megítélt büntetővel is. Így a vendéglátók kényelmes előnyt szereztek a félidőre.
A második játékrészben nagy rohanás volt a pályán, melyből nem mindig mi jöttünk ki jobban. Kétszer is kettős hátrányban játszottunk, így az eperjesi csapatnak nem is kellett túlzottan megerőltetnie magát ahhoz, hogy egyre jobban elhúzzon. A bírók erősen tisztelték nagyobb nevű ellenfelünket, amit azzal tetéztünk, hogy támadásban sokat hibáztunk. Ám azért a három piros lap nálunk erősen túlzottnak tűnik. A védekezés nem volt a legjobb, amit a kapott 39 gól is jelez.
Elkeseredni nem kell, nem az Eperjes a mi ellenfelünk és ez a 12 gólos vereség is a “vállalható” kategóriában van. A téli szünet reméljük jót tesz a csapatnak, és tavasszal folytatjuk a pontgyűjtést

Buday Ferenc: – Gyakorlásnak szántuk a meccset, melyen a gyors lerohanásokat igyekeztük alkalmazni. De sajnos túl sok volt a hiba a játékban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?