Bravúros győzelmet aratott az OFKSE

Orosházi FKSE-LINAMAR – Balatonfüredi KSE 25-23 (15-14)

NB I-es bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 400 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. OFKSE: Herjeczki – Benis 1, MILOVIC 6, BUDAY 4, MAZIC 6, Cemas 3, Németh 1. Csere: Ivanisevic, Miklós (kapusok), Knezevic 1, BERTA, Morva, Varsandán, Benmiloud 1, Pásztor, Tárkányi 2. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Balatonfüred: Székely – Gerdán, Bánhidi 3, Ligetvári, Volivski 2, Kovacsics 3, Iváncsik 4. Csere: Komendánt (kapus), Németh, Juhász, SZÖLLŐSI 7, Vasvári, Gábori, GRIGOREV 4. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2. Kiállítások: 8, ill. 12 p.

Szoros első percek után a félidő felétől az ellenfél futott az eredmény után. Az orosháziak jól bírták a gyűrődést, a végén is tudtak újítani, így a kissé a tartalékos Füred ellen megérdemeltem arattunk nagyszerű győzelmet.

Az alapszakasz hajrájához érkezett az Orosházi FKSE,  a hátralevő négy mérkőzésből a mai, Füred elleni volt az első. Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, majd több kimaradt helyzet következett mindkét oldalon. Nagyon jól muzsikált az elején a Balatonfüred védelme, látszott, hogy Budayra nagyon vigyáznak. A jó védekezésüknek köszönhetően egy kicsit el is tudott lépni a vendéggárda, de szerencsére hamar magunkhoz tértünk. A 15. percben emberhátrányban egyenlítettünk (15. p. 7-7). Szoros, kőkemény küzdelem zajlott a pályán, de a félidő második részében a vendégeknek kellett futni az eredmény után (25. p. 13-11). A 27. percben 13-13-nál kért Jordovic mester először időt. Szavai nem hullottak terméketlen talajra, ha csak egy góllal is, de előnnyel mehettünk a szünetre.

Mazic révén hazai góllal kezdődött a második félidő, amire Bánhidi gyorsan válaszolt. Továbbra is óriási küzdelem zajlott a pályán, nagyon-nagyon szigorú védelmek és kevés gól jellemezte a második félidő elejét (35. p. 18-18, 40. p. 19-19). Szerencsére mi tudtunk elmozdulni a holtpontról. Átvettük a vezetést és innentől nagyon hasonlított a mérkőzés az első félidőben látottakhoz, a Füred küzdött, futott az eredmény után, de a hazai csapat mindig tudott újat húzni és őrizte a vezetését (50. p. 23-20). Ha egyáltalán lehetséges, még keményebb lett a fürediek védekezése a végére, ami ott-ott kiállításokban is megmutatkozott. Hallatlan izgalmak jellemezték a mérkőzés hajráját, nagyon összeállt Berta Gábor vezetésével a hazai védelem is, mögötte pedig Herjeczki kapus sorra mutatta be a bravúrokat. Az utolsó három percet kétgólos vezetéssel kezdtük (57. p. 25-23), és innen már csak az izgalom fokozódott, újabb gól nem esett.

A rájátszás szempontjából borzasztóan fontos két pontot szerzett az OFKSE ezen a mai estén. A mérkőzés végén felállva ünnepelte kedvenceit az Eötvös-csarnok közönsége.

Vladan Jordovic: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert a fürediek két magas beállóját rendkívül nehéz hatástalanítani. Szerencsére a fiúk csapatként nagyszerűt küzdöttek a mai estén.

Csoknyai István: – Sok hiányzóval érkeztünk Orosházára, és tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, védekezésben maradtunk alul.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.