Búcsú a Magyar Kupától

Mezőkövesdi KC — Orosházi FKSE-LINAMAR 27-27 (10-15)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés a legjobb nyolc közé jutásért, 2. találkozó. Mezőkövesd, 300 néző. V.: Hargitai, Markó. Mezőkövesd: Volarevic — Vasic 5, Szepesi, Grünfelder 2, Pavlovics, Trivkovic 1, Dzono. Cs.: Liszkai (kapus), Cuzic 5, Terenyi 1, Lókodi 7, Radnic 1, Pálos 4, Molnár F., Nakhayenka 1. Vezetőedző: Skaliczki László. Orosháza: Ivanisevic — Németh L. 2, Cemas 3, Buday 4, Benis 5, Milovic, Tárkányi 3. Cs.: Miklós (kapus), Knezevic 6 (4), Szeitl, Varsandán Á., Mazic 2, Benmiloud, Pásztor M. 1, Berta 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 5/4.

A Morva Zoltánt, Stranigg Jánost és Németh Gábort is nélkülöző orosházi gárda nyolcgólos hátránnyal utazott Mezőkövesdre, kisebbfajta csoda kellett volna ahhoz, hogy beérjék ellenfelüket és kiharcolják a továbbjutást a viharsarki fiúk. Vladan Jordovic vezetőedző a találkozó előtt hangsúlyozta: a kupamérkőzés eredménye most másodlagos, már a szombati, Balatonfüred elleni mérkőzésre koncentrálnak csapatával.

Az előjelek ellenére lendületesen kezdte az összecsapást az OFKSE. Felszabadultan, szépen kézilabdáztak az orosháziak, 11 perc elteltével már 8-1-re vezettek a vendégek. A Jordovic-legénység lendületét megtörte ugyan Igor Milovic piros lapos kizárása, el is kezdett zárkózni a Mezőkövesd, de Jordovic mester csapatában volt annyi erő és tartás, hogy sikerült ötgólos vezetést megőrizniük a a félidő végéig.

A második játékrészben feltámadt a kövesdi gárda, fokozatosan szorongatni kezdték az Orosháza csapatát. A vendégek is egyre több hibával játszottak, így Skaliczki László csapata egyre közelebb és közelebb került ellenfeléhez. Az OFKSE edzője nem kockáztatott, s fél szemmel már a szombati bajnoki mérkőzésre tekintve játéklehetőséget adott minden játékosa számára. A végjáték így a hazai együttesnek sikerült jobban, döntetlenre hozták a találkozót, ezzel magabiztosan jutottak a Magyar Kupa következő fordulójába.

Vladan Jordovic: – Elégedett vagyok az első félidő játékával, amit kértem, azt megtették a fiúk. Sajnos Milovic korai kiesését megérezte a csapat. A második félidőben igyekeztem minden játékosnak lehetőséget adni a bizonyításra.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.