Nyertünk az év utolsó mérkőzésén

Orosházi FKSE-Linamar – Sport36-Komló 26-22 (14-10)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Orosháza: Herjeczki – Stranigg 1, Berta, MILOVIC 8, MAZIC 4, Benis, TÁRKÁNYI 4. Cs.: Ivanisevic, Miklós (kapusok), Buday 1, Szeitl, Knezevic 3, Morva 3, Cemas, Varsandán, Pásztor. Edző: Vladan Jordovic. Komló: Kranic – Radjenovic 2, Péter-Szabó 2, Marcsek 4, Semikov 2, Sebestyén 2, Oszlár 1. Cs.: Selymes (kapus), Győri, Laufer, KUN 5, Nagy Z., Wéber 3. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2
.

Nagyon fontos mérkőzés előtt állt az orosházi csapat, hiszen a felsőházba vezető úton a Komló elleni két győzelemnek igen nagy szerepe van. De a sérüléshullám sem állt le: Németh Gábor, és Benmiloud mellé Németh László is feliratkozott a maródiak listájára. Mellettük Buday és Cemas sem volt teljes értékű.

Egyenlő erők küzdelmeként indult a mérkőzés. Még a 16. percben is 5-5 állt az eredményjelzőn. Többször bizonytalankodott támadásban két-két gárda. Az orosházi csapatot a jobbátlövő Milovic vette a nyakába, és a félidő hajrájában csatlakozó Buday játékának is köszönhetően megnyugtató előnnyel mentünk szünetre.

A második félidőben lekopírozták a csapatok az elsőt, újra felváltva estek a gólok. A Komló többször feljött háromra, de mindig tudtuk újra növelni az előnyt. Az utolsó negyedórára aztán megbosszulta magát a komlóiak rövid kispadja. A végig pályán lévő Semikov, Péter-Szabó és Marcsek elkezdtek fáradni. Ezt kihasználva tudott az OFKSE jelentős előnyre szert tenni. Az utolsó 6-8 percre a mérkőzés nélkülözte az izgalmakat hazai részről.

Megérdemelt hazai győzelem született az év utolsó mérkőzésén Orosházán. Bízunk benne, hogy a január 28-i Komló elleni mérkőzésen hasonlóan magabiztosan nyerünk majd.

Vladan Jordovic: – A mérkőzést végig sikerült kontrollálni. A végén a fáradó Komló ellen megérdemelten tartottuk itthon a két pontot. Megköszönöm a nézőknek az egész éves szurkolást.

Ratko Djurkovic: — Három kulcsjátékosunk nélkül érkeztünk Orosházára. Bár kikaptunk, voltak jó periódusaink és ez a januári mérkőzéseink előtt biztató.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.