Varsandán Áron: a bajtársam a csapattársam

Orosházi alapok, szegedi, kecskeméti és békési kitérő, majd ismét az OFKSE mez, már másfél éve. A legfőbb célja, meghatározó játékossá válni hazai színekben. Varsandán Áron ezúttal a hét játékosa.

A kézilabda alapjait általános iskolás korában tanulta meg, nyolc évesen került a pályára. Az Every Day után Szegeden folytatta – nem csak a kézilabdát, az iskolát is, majd a serdülő- és junior csapatokat követően jött a felnőtt mezőny, új élményekkel, komoly feladatokkal.

– A gimnázium után Kecskeméten játszottam, majd Békés volt a következő állomás, végül másfél éve kerültem vissza az OFKSE gárdájához, ahol komoly szakmai munka zajlik Vladan Jordovic vezetésével. Edzőnk próbálja maximálisan összekovácsolni a csapatot. Egyébként én is azt vallom: ne csak kollégám, bajtársam is legyen a csapattársam, meg kell találnunk a közös hangot, az egyensúlyt, így tudunk jó eredményeket elérni, összefogással. A mostani szezon legfőbb célkitűzése a magyar bajnoki felsőház. Az őszt nézve, sokkal jobban szerepelünk, és fiatalodott is a társaság, tele ambícióval, a sportsiker az elsődleges. Bízom abban, ott tudunk lenni az élvonal legjobbjai közt – emeli ki irányító játékosunk.

Áron felejthetetlen élménynek tartja az EHF-kupát

Az EHF-kupa, úgy véli, felejthetetlen élmény volt. A nemzetközi tapasztalatokat most és a későbbiekben is tudja kamatoztatni. Folyamatosan próbál fejlődni, és a legjobb lenni.

– A nemzetközi kupasorozatnak köszönhetően európai élcsapatokkal vehettük fel a versenyt, Belgiumban, Dániában játszhattam, és bár nem töltöttem sok időt a pályán, mégis sok tapasztalattal gazdagodtam. Szeretnék minél jobban beilleszkedni az orosházi játékba, az egyik fő célom: minél több játéklehetőséget kapjak, és meghatározó játékkal tudjam segíteni az orosházi csapatot. Nem születtem izompacsirtának, de úgy vélem, és ezt láttam a testvéremtől is, szorgalommal mindent felül lehet múlni – teszi hozzá Áron.

Egyik fő célja: minél több játéklehetőséget kapni, és meghatározó játékkal segíteni az orosházi csapatot

Az edzői iskolát ebben az évben végzi, mellette a diplomáért tanul Szarvason. Gondol a jövőre is, gyerekekkel foglalkozna a sportpályafutása után.

– Három éve tanítóhallgatóként járok Szarvasra, általános iskolás gyerekeket taníthatok, ha végzek. Úgy gondolom, a sport mellett a pedagógus munkát el tudnám végezni, ezért tanulok. Nehéz összeegyeztetni mindent, de úgy gondolom, ha rászánom magam, van idő mindenre. Fejben kell dönteni, és haladni az úton. A profi sport mellett nehéz tanulni, de a sportpályafutásom után hasznos lesz a diploma. És fontosak a kötelékek: a család támogatása. Szüleim, testvérem, barátnőm, barátaim segítenek, hogy esetleges hullámvölgynél tovább tudjak lépni. A példaképpel sincs gond, ott van a bátyám, aki nagyon sikeres, válogatott játékos – hangsúlyozza.

Az orosházi szurkolótáborról – akárcsak eddig csapattársai – pozitívan nyilatkozik, kiemelve: sok erőt ad nekik biztatásuk, rossz szót nem hall tőlük. Kitölti életét a sport és a tanulás, ha mégis van szabadideje, teljesen más területet választ: filmeket néz.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.