Döntetlen a rangadón

Orosházi FKSE-Linamar—B. Braun Gyöngyös 23—23 (12—9)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 500 néző. V.: Hargitai, Markó. Orosháza: HERJECZKI — Benis 2, Milovic, BUDAY 6 (2), Mazic 3, Cemas, Németh L. 1. Cs.: Ivanisevic (kapus), Berta 1, Knezevic 1, Stranigg J., NÉMETH G. 8, MORVA 1, Pásztor M., Tárkányi. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Gyöngyös: HUDÁK — Marczinkó 1, Szalafai 2, dr. Czina, Sándor 2, VARSANDÁN M. 5, Bakos 2. Cs.: Tamási (kapus), SIMON B. 4, DEBRECZENI 4, Nagy B. 2 (2), Koller, Tóth Á. 1.  Vezetőedző: Gulyás István.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 3/2
.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 1—3. 10. p.: 3—3. 14. p.: 5—4. 17. p.: 5—7. 26. p.: 11—7. 36. p.: 13—13. 40. p.: 15—14. 44. p.: 17—15. 46. p.: 17—17. 50. p.: 18—19. 55. p.: 23—21.

Nagy a harc a még felsőházi tagságot érő ötödik helyért, ezért mindkét csapat a győzelem reményében várta a párharcot. A hazaiaknál Benmiloud Yassine, a gyöngyösieknél Hajdu Gábor és Frey Tamás hiányzott sérülés miatt.

A gyöngyösiek tűntek agilisabbnak az első percekben, akik gyorsan és pontosan fejezték be támadásaikat, szemben az orosháziakkal, akik már az első hat percben legalább féltucatnyi labdát szórtak el.
Két góllal megléptek a vendégek, de ők is tudtak hibázni, a házigazdák pedig gyorsan beérték Szalafaiékat. Rendkívül zártan védekezett a Gyöngyös, a rutinos Hudák is remekül védett, ezért Budayék gyakran kísérleteztek átlövésekkel, felemás sikerrel.
A játékrész derekán mégis átvette a vezetést az OFKSE, igaz sokáig nem örülhettek az előnynek, mert a meccs során immáron harmadszor megvillanó orosházi nevelés, Varsandán Milán lövésével tehetetlennek bizonyult Herjeczki. Stranigg és Németh Gábor személyében friss erőket küldött be Jordovic mester, utóbbi alakított is kétszer, amelynek bizony nem örültek a vendégek.
Meglóghatott volna az Orosháza, ám a máskor oly magabiztos Mazic egymás után két egy az egyben helyzetet is elszórakozott. A társak azonban javítottak és kilenc perc alatt produkáltak egy 6-0-s szériát, nem véletlen, hogy Gulyás István másodjára is magához rendelte embereit. Jól játszott ebben az időszakban az OFKSE, és biztató helyzetből várhatta a második harminc percet.

A második félidő elején elaludtak a vendéglátók, Mazicék hét percig nem lőttek gólt, a vendégek viszont egalizáltak. Ugyanolyan birkózás következett a mérkőzésen, mint amilyet az első felvonás első felében láttunk, az orosháziak próbálkozásai csak elvétve jöttek be.
A vendégek is hibáztak, így továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kemény, férfias csata folyt a pályán. A gyöngyösiek nagyon küzdöttek azért, hogy esetleges sikerükkel megtartsák az esélyüket a felsőházba kerülésre, míg az orosháziak a két pont megszerzésével stabilizálhatták volna pozíciójukat.
Vladan Jordovic 17-17-nél, bő negyedóra elteltével kérte ki először az idejét a második félidőben, vélhetően elsősorban nyugalomra intette a helyzeteit sokszor elkapkodó tanítványait. Nehéz percek vártak rájuk, hiszen a zöld-feketében játszó gyöngyösiek megalkuvást nem tűrően harcoltak.
A hajrában jobbára a látogatók birtokolták az előnyt, de Budayék rendre egyenlítettek. Németh Gábor ihletetten kézilabdázott, s neki is köszönhetően újra fordulat állt be a mérkőzésen. Buday öt perccel a dudaszó előtt, 22-21-nél hetest rontott, de két perccel később egy bombagóllal javított.
Óriási izgalmak közepette zajlott le a hajrá, még két perccel a vége előtt is lehetetlen volt megjósolni, hogy miként végződik az öldöklő csata. Buday a kapusba bombázta a labdát, a túloldalon Debreczeni betalált, a sírból visszahozva az egyik pontot. Húsz másodperce maradt az Orosházának, ám az időntúli szabaddobás kimaradt.

Vladan Jordovic: — Nehéz mérkőzésre számítottam, nagy nyomás alatt játszottunk, de sajnos nagyon sok ziccert kihagytunk a tapasztalt játékosokból álló Gyöngyös ellen.

Gulyás István: — Megérdemeltük az egyik pontot, nagyon sokat tettünk ezért. Ha a folytatásban néhány játékos csatlakozik hozzánk, szép jövő vár ránk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.