A Gyöngyöst is sérülések sújtják

A felsőházi rájátszásért zajló versenyfutás legfontosabb állomása következik szombaton a B. Braun Gyöngyös csapata számára a férfi kézilabda NB I. 16. fordulójában – írja a Heves megyei klub honlapja. Az Orosháza az ötödik-, míg a Gyöngyös a hatodik helyről várja a rangadót, pontjaik száma azonos, bár az OFKSE két meccsel kevesebbet játszott.

Nagy a verseny a tabella ötödik helyéért a férfi kézilabda NB I-ben. A felsőházi rájátszást érő pozícióért a B. Braun Gyöngyös és az Orosháza között a legélesebb a verseny, de a harcba a Mezőkövesd és a Cegléd is beleszólhat. A Gyöngyös csapata egy fontos sorozat második állomásához érkezett, a PLER legyőzése után ugyanis az Orosháza elleni mérkőzés következik, majd Cegléden is nyerniük kellene, hogy nyugodtan tölthessék a téli szünetet. Orosházán tavaly kellemetlen meglepetés érte a gyöngyösieket, egy pontot ugyanis otthagytak a Békés-megyeieknél, idén viszont a hazai mérkőzést magabiztos játékkal nyerték. Gulyás István vezetőedzőnek azonban nincs könnyű dolga, ugyanis meg kell találnia a PLER elleni meccsen bokaszalag-sérülést szenvedett Hajdu Gábor helyettesítésének módját.

– Rendeznünk kell a sorainkat, elsősorban támadásban kell olyan taktikát összeállítanunk, amellyel át tudjuk hidalni Hajdu hiányát. Igyekszünk olyan taktikai elemeket begyakorolni, amelyekkel meglephetjük az Orosházát, a védekezésre pedig még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. A PLER elleni meccsen már sok biztató dolgot láttam, kilenc góllal is vezettünk, a győzelem pedig növelte a csapat önbizalmát – mondta a vezetőedző.

Hajdu Gábor mellett Frey Tamás pótlása is feladat lehet Orosházán. Az irányító vádlisérülése ugyan javulást mutat, de Gulyás István az újabb sérülések elkerülése végett csak akkor számít Freyre, ha az irányító százszázalékos állapotba kerül. Ez már akár szombaton is megtörténhet, de az is elképzelhető, hogy Freynek további meccseket kell még kihagynia. Egy azonban biztos: aki egészséges, minden erejével a győzelemért fog harcolni Orosházán, azzal ugyanis lépéselőnybe kerülhetnének ellenfelükkel szemben, és a végső elszámolásnál is nagy szükségük lesz még erre a két pontra.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.