Szoros vereség Balatonfüreden

Balatonfüredi KSE — Orosházi FKSE 25-23 (14-9). NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Balatonfüred, 500 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos. Balatonfüred: SZABÓ T. — Tombor 3, Bakos 1, Salamon 3, Ivanov 2, SANDRK 6, PÁSZTOR 6. Csere: Szathmári, Szász (kapusok), Németh 2, Kis Á. 1, Lelkes 1, Kovács Gy., Kemény, Szöllősi B., Zdolik. Vezetőedző: Sótonyi László. Orosháza: KNEZEVIC — Balda, Dukic 2, Kovács A. 2, HORVÁTH R. 3, Berta, Ambrus 2. Csere: Szikora (kapus), Raffai 1, Bajusz, LÓKODI 10, Mazic 1, Pánczél, Országh 2, Kardos. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 5/1.

A mérkőzés elején szoros küzdelem alakult ki a pályán. Egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, melyben nagy szerepe volt a két kapusnak. Azonban a 22. percben megállt a mieinknél a góllövés tudománya, ráadásul egy kettős emberhátrány is sújtott minket. Ezt kihasználta a volt válogatottakat is soraiban tudó, a nemzetközi kupában is vitézkedő Balatonfüred, és meglépett a félidőre.

A pihenő nem használt a mieinknek, a hazaiak fokozatosan növelték előnyüket. Ehhez hozzájárult a két sípmester ténykedése is, akik ítéleteikkel a meccs ezen szakaszában rendre a hazaiakat segítették. Ennek az lett az eredménye, hogy a 49. percben már kilenc góllal, 24-15-re vittek. A mieink edzője, Füzesi Ferenc időt kért, és megpróbált lelket rázni a csapatba. Ez sikerült, hisz a védekezés sokkal keményebb lett, és a támadások is góllal végződtek. Kiváltképp Lókodi volt elemében, aki átlövés gólokkal lopta közelebb a csapatot.

Ahogy nálunk az első félidőben, úgy a vendéglátóknál a meccs hajrájában fogyott el a góllövés tudománya, az 53. perc után nem találtak be a kapunkba. Mi viszont lőttük a gólokat, ami azt eredményezte, hogy a végjátékra közel kerültünk a pontszerzéshez. Ám az idő kevés volt az egyenlítésre, így a végén 2 gólos előny megmaradt a hazaiaknál.

Igazán kár a négy kihagyott hetesért és az első félidő végi rövidzárlatért. A csapat nem vallott szégyent, keményen küzdött, minimum 1 pontot érdemelt volna. De ebben a játékban továbbra is az kapja a pontokat, aki több gólt lő. Sajnos még mindig nem sikerült átlépni saját árnyékunkat, pedig most közel álltunk hozzá.

Sótonyi László: – A mérkőzés jelentős részében koncentráltan játszottunk, de azt hittük, hogy csak ötven percig tart a meccs.

Füzesi Ferenc: – A fiúk jól küzdöttek, elismerés jár nekik. A mostani teljesítményre lehet építeni a jövőben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?