Vereség Kecskeméten

Pajor Pálinka Kecskeméti SE – Orosházi FKSE 36-28 (20-14). NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Kecskemét, 400 néző. Vezette: Bonifert, Oláh. Orosháza: Knezevic – Ambrus 3, Kovács 3, Dukic 4, Horváth, Lókodi 8, Balda. Cs.: Herjeczki (kapus), RAFFAI 3, Bajusz 1, Berta, Varga, Mazic 3, Pánczél, Kósa 2, Országh 1. Edző: Füzesi Ferenc. Kecskemét legjobb dobói: Szabó 11, Petro 7, Varsandán 5. Kiállítás: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1.

A vendég orosházi csapat kezdte jobban a találkozót. Az első gólt követően az első öt percben mindig a Kecskeméten volt az egyenlítési kényszer. A következőkben a kezdeményezés átkerült hazai oldalra, de továbbra is gólra-gól volt a játék (10 perc 6-6). Ebben a periódusban a két orosházi lövő, Lókodi és Dukic tartották a csapatot, de az már látszott, hogy a hazaiak nagyobb sebességgel játszanak és ezt a két átlövő csak ideig-óráig tudja majd tartani.

A huszadik percig voltunk partiban. Ezután elkezdődtek a hibák. Többször megpróbáltunk a kétméteres védők fölött bejátszani, amiből jöttek a könnyű indítás gólok. Nem találta az orosházi csapat a rést a védőfal közepén. Jó néhányszor jutottak támadásaink a bírók által passzívnak ítélt szakaszba, amelynek a vége blokkba, vagy fölé lőtt labda lett, ugyanakkor a széleken teljesen hatástalanok voltunk. Az első – és a félidő egyetlen – szélső gólját a 28. percben lőtte Ambrus Dodi. Mindemellett a kecskeméti kapuban nagyszerűen védett Kiss Olivér. A jó kezdés után csalódottan vehettük tudomásul a félidei hatgólos hazai vezetést.

Szünet után várták az orosházi szimpatizánsok a feltámadást, de hidegzuhany jött helyette. A második félidőből tíz és fél percnek kellett eltelnie az első orosházi gólig. Semmi nem ment be. Bajusz, Horváth és Országh is senkitől sem zavartatva lőhetett, de mintha meg lett volna átkozva a narancsmezes csapat. A Kiss Olivér-parádé Lókodi lövésénél is folytatódott, és míg az orosházi próbálkozásokat rendre hárította a hazai portás, addig a másik oldalon születtek a gólok. Egyszer csak azt vettük észre, hogy a Kecskemét már tizenhárommal vezet. Aztán megtört a jég és a vendég próbálkozásokból is be-be akadt egy-egy. Szépítettünk tízre, de látszott a csapaton, hogy lélekben már feladták. Az utolsó hét-nyolc percre Avar György edző már a második sort játszatta a biztos győzelem tudatában. Füzesi Ferenc sem tett másként és az orosházi cserék a végére még egy kicsit tudtak kozmetikázni az eredményen.

Az elmúlt hetek tudósításaiban mindig azt írtam, hogy a csapat fejlődik, jobban játszik, mint az előző találkozón. Ez sajnos a kecskeméti meccsre nem igaz. Lassan, rosszul, elképzelés nélkül játszottunk. A nyolcgólos hazai siker teljesen megérdemelten született.

Füzesi Ferenc: – Nagyon keserves az, ha a megbeszéltek helyett teljesen mást játszik a csapat. Talán az egy, Raffai kivételével mindenki messze a tudása alatt teljesített.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?