Magabiztos győzelem Balmazújvárosban

Kőnig-Trade Balmazújváros — Orosházi FKSE-LINAMAR 21-30 (10-14)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Balmazújváros, 800 néző. V.: Kékes Csaba, Kékes Pál. Balmazújváros: Oláh Z. – Horvácki 2, Oláh T., Mekaru 5, István 5, Bali 1, Minegász. Cs.: Knezevic, Pajkó (kapusok), Nagy N., Füleki 2, Balázs, Dioris 3, Kovacech, Hajdu 2, Horváth 1. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. Orosháza: Herjeczki — Benis 4, Milovic 4, Berta, Mazic 5, Cemas 1, Németh L. 2. Cs.: Ivanisevic (kapus), Buday 9, Stranigg, Morva 3, Németh G., Benmiloud, Szeitl, Tárkányi 1, Pásztor M. 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4
.

Az eredmény alakulása. 3. p.: 1-1, 5. p.: 1-5, 11. p.: 3-7, 15. p.: 3-11, 21. p.: 6-12, 27. p.: 9-14, 35. p.: 13-15, 38. p.: 13-17, 44.p.: 17-20, 51. p.: 19-24, 56. p.: 20-27.

Az Orosházi FKSE kéthetes szünet után lépett ismét pályára bajnoki találkozón, míg a Balmazújváros szerdán 22-22-es döntetlent játszott a PLER Budapest csapatával. A papírforma vendég győzelmet ígért ugyan, de a hazai gárda már számos alkalommal bebizonyította, hogy képes megkeseríteni ellenfeleinek életét. Az orosházi együttest motiválhatta az is, hogy a Mezőkövesd szerdán meglepetésre legyőzte a Gyöngyös legénységét, így a viharsarkiakhoz egy apró lépéssel még közelebb került a kitűzött cél, a felsőházba jutás.

A mérkőzés előtt az orosházi tréner, Vladan Jordovic komoly mérkőzést és természetesen győzelmet várt csapatától, míg Füzesi Ferenc, a hazaiak mestere is megfogadta a találkozó előtt, hogy együttese mindent megtesz a hazai sikerért.

Lendületesen kezdett az Orosháza, Ivanisevic már egy perc elteltével büntetőt védett, ami még jobban elbizonytalanította a hazai támadókat. Az 5. percben már 5-1-re vezetett az Orosháza, Füzesi edző nemsokára ki is kérte első idejét. A játék képe azonban ezután sem változott, az OFKSE szemet gyönyörködtető találatokat szezett, amihez kiváló kapusteljesítmény is társult. A hazai tréner a 13. percben ismét kénytelen volt magához rendelni csapatát, azonban a vendégek előnye továbbra is növekedett, negyedóra elteltével már nyolc góllal vezetett az Orosháza. Buday igazi vezéregyéniségként irányította csapatát, a zöld-sárgák gyakran lehetetlen helyzetekből is eredményesnek bizonyultak. Az első félidő utolsó harmadában felváltva estek a találatok, a finisre pedig négy gólosra faragta hátrányát a hazai gárda.

Morva góljával indult a második félidő, amire gyorsan válaszolt a hazai együttes, sőt két gólra fel is zárkóztak a folytatásban. Herjeczki védéseinek és Buday valamint Benis góljainak köszönhetően nemsokára ismét 4 gól lett a különbség, de egy újabb orosházi hullámvölgyet követően megint szorongatni kezdtek a hazaiak. Állandósult a két-három gólos különbség a két csapat között, ám az utolsó 10 percben fokozatosan elhúzott az Orosháza. A nagy elánnal küzdő hazaiak nem adták fel a küzdelmet, de a Jordovic-legénységnek mindig volt válasza, a végjátékra pedig tetemes előnyre tettek szert.

Kisebb megingásoktól eltekintve mindvégig uralta a játékot az Orosháza és megérdemelten gyűjtötte be a fontos idegenbeli két pontot.

Füzesi Ferenc: — Nincs sok mindent beszélni a mérkőzésről, az eredmény mindent elmond, a jobbik csapat nyert. A végjátékra kicsit túlzó lett a különbség, de így sem szólhatunk egy szót sem, Buday Dani klasszisával jobb volt az Orosháza és ez a második félidőben döntőnek bizonyult.

Vladan Jordovic: — Korán előnyt szereztünk, köszönöm a szenzációs játékot Herjeczkinek és Budaynak. Tíz perc alatt három-négy játékosunk lesérült, amit a hazaiak kihasználtak, de továbbra is koncentráltan játszottunk és megszereztük a fontos két pontot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.