Németh László: szívemhez nőtt a csapat és a város is

Morva Zoli választása Németh Lacira esett, így ezúttal Ő a hét játékosa. Vélhetően kevesen tudják, hogy Mindszentkálláról származik, edzői képesítést szerzett, és szeretne több lábon állni. Ha van legalább másfél nap szabadideje, útra kel – hogy hová, kiderül az interjúból.

A legutóbbi hír balszélsőnkkel kapcsolatban, hogy meghívást kapott a felnőtt „B” válogatottba (Benis Bence és Yassine Benmiloud mellett). 2013 nyarán igazolt Orosházára, azóta – a kitartó munkának és eredményes játéknak köszönhetően – alapember lett a csapatban. Az alapokat Veszprémben kapta meg, majd Füreden játszott, az Orosházára igazolás úgy véli, a legjobb döntés volt.

Németh László gyorsan a csapat alapemberévé vált (Fotók: OrosCafé.hu)

– Mindszentkálláról származom, mely egy kistelepülés Veszprém megyében, a tapolcai járásban. A kézilabdát 2004-ben kezdtem a veszprémi utánpótlásban, majd Balatonfüredre kerültem, itt már a fenőttcsapathoz. Pásztor Pistától, aki azóta is az egyik legjobb barátom, sokat tanultam, de úgy éreztem, nincs elég lehetőség a játékra. Ekkor jött az orosházi ajánlat, és váltottam. Kamatoztatni szerettem volna a Veszprémben és Füreden tanultakat. Az előző szezonban már szinte minden meccset végigjátszottam, és bízom ebben a mostani bajnoki sorozatban is – emeli ki 25 éves balszélsőnk.

Minden mérkőzésen a legjobbat igyekszik kihozni magából, az egyik legbiztosabb kezű játékosunknak számít.

-Az alapelvem, hogy a meccseken a saját feladatomra koncentrálok. Ha ezt jól csinálom, ezzel segítem a leginkább a csapatot. Úgy gondolom, most nagyon jó gárda jött össze. Sok a fiatal játékos és megvannak a rutinos alapemberek. Csapattársaim jó ambíciókkal rendelkeznek, mindenki szeretne fejlődni, előrelépni és ez viszi előre a csapatot is. Idő kell még, hogy összeérjünk, de jó úton haladunk. A felsőházat célozta meg a klub, ezért keményen kell dolgoznunk és harcolni minden meccs minden percében – hangsúlyozza Laci, hozzátéve: az EHF-sorozat most nagyon jól jött, a nemzetközi mezőny új tapasztalatokat ad, más játékstílust ismerhetnek meg.

Balszélsőnk a közelmúltban a "B" válogatottba is meghívást kapott

Edzői végzettsége már van, de szeretné továbbfejleszteni, és a diploma is cél. Szeptemberben kezdett a Kodolányi főiskolán, gazdálkodás-menedzsment szakon.

– Azt szeretném, hogy mindig az életem része legyen a sport, azonban több lábon kell állni, ezért is kezdtem el a főiskolai tanulmányokat. Amíg jól játszok, és egészségem engedi, a pályán maradok. Utána edzőként folytatnám, és vállalkozásban is gondolkodok: a célom egy saját kávézó. Most azonban még a legfőbb a kézilabda. Szeretek Orosházán, szívemhez nőtt a város és a csapat is. Játékostársaimmal sok időt töltünk együtt a pályán kívül is – teszi hozzá.

A szabadidejét alaposan beosztja, ha van minimum másfél napja, indul haza. A 350 kilométer nagy távolság, barátnője pedig Mosonmagyaróváron kézilabdázik, így nem kérdés, hogy útra kel. Az orosházi közönségről – csakúgy, mint korábban csapattársai – Ő is pozitívan beszél, sok erőt ad nekik, hogy a szurkolók mellettük vannak.

Laci számára most legfontosabb a kézilabda

Visszafogottan, a sport iránti alázattal nyilatkozik végig, többször hangsúlyozva, hogy fejlődni szeretne, és sokat köszönhet Orosházának. Szimpatikus játékos, szimpatikus ember. Mi sem bizonyítja jobban, mint amikor megkérdezem tőle, ki legyen a hét játékosa legközelebb? A válasz: „Németh Gabi, szüksége van arra, hogy erősítsük. Jó játékos, növelni kell az önbizalmát.”

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.