Egy gólos előnyt szerzett az Orosháza

Hubo Initia Hasselt (belga) – Orosházi FKSE-LINAMAR 25-26 (10-15)

EHF-kupa nemzetközi férfi kézilabda-mérkőzés, Hasselt, 300 néző. V.: Konstantinos Katsikis, Michalis Michailidis (görögök). Hasselt: Lettens – Köhlen 3, Vanderstraeten 2, Ooms, Houbrechts 7, Dewit 3, Cosumano. Cs.: Vonckx (kapus), Bogaerts 4, Robyns 6, Carpentier, Janssens, Roelants, Van der Goten. Vezetőedző: Luc Boiten. Orosháza: Herjeczki – Benis 1, Milovic 1, Buday 7, Mazic 4, Cemas 2, Németh L.3. Cs.: Ivanisevic (kapus), Stranigg 1, Berta, Morva 1, Varsandán, Németh G. 2, Benmiloud 3, Pásztor 1, Tárkányi. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/3.

Az EHF-kupa második körét idegenben kezdi az Orosháza. A belga bajnok Hubo Initia Hasselt otthonában vendégeskedik szombaton este Vladan Jordovic edző legénysége. A flandriai együttes ez évben a BL selejtezőjében szerepelt, de csoportjában az utolsó helyen végzett, így a második számú kupasorozatban folytathatja. A gyors, technikás kézilabdát játszó Hasselt egyik legnagyobb sztárja a nyáron igazolt válogatott balátlövő, Bram Dewit. Az orosháziak másik mumusa a gólerős holland jobbszélső, Bart Köhlen lehet, de a bal oldalon Robbert Bogaerts is veszélyt jelenthet a magyar kapura.

Az Orosháza három bajnoki vereséggel hangolódott a találkozóra, ami nem a legjobb előjel ugyan, de a Gyöngyös, a Csurgó és a Szeged ellen nem is igazán számított favoritnak a viharsarki együttes. Előnyt jelenthet az OFKSE számára, hogy a hazai pályán játszhatja a párharc második találkozóját, de az orosházi szakvezetés mindettől függetlenül jó eredményben bízik a belgiumi mérkőzésen.

19:45
A csapatok megkezdték a bemelegítést,a lelátók egyelőre üresek, a közönség inkább a büfében múlatja az időt.

20:05
Vladan Jordovic döntése alapján a mai találkozón az orosházi csapatból Miklós Gergő és Szeitl László foglal helyet a nézőtéren. Közben lassan benépesül a hazai szektor, a belga és magyar szurkolók kedélyes hangpárbajt vívnak egymással.

20:10
A csapatok felsorakoztak a bemutatáshoz, majd a görög játékvezetők sípszavára az Orosháza kezdte a játékot.

2. perc
Houbrechts góljára Mazic válaszolt.

4. perc
Dewit átlövésével szemben Herjeczki tehetetlen volt, 3-2. Mazic egyenlített.

7. perc
Felváltva esnek a gólok, Milovic és Benis is betalált. 6-6 az állás.

9. perc
Cemas kaptt sárgát. Houbrechts góljával ismét vezet a Hasselt. Cemas egyenlített.

10. perc
Hátméteres az Orosháza javára. A büntetőt Buday értékesítette, vezet az OFKSE. Benis ziccert hibázott, támadhat a Hasselt.

13. perc
Herjeczki nagyokat véd, Buday kapufát lő, Jordovic mester nyugalomra inti fiait.

15. perc
Nagy csata zajlik a pályán, a belga csapat keményen védekezik, ismét ők támadhatnak.

16. perc
Beállóból Houbrechts egyenlít, de Cemas visszaveszi a vezetést (8-9). A Hasselt alaposan megizzad a magyar fal előtt.

18. perc
Herjeczki ismét bravúrral hárított, Benmiloud góljával pedig már kettővel vezet az Orosháza. A Hasselt edzője időt kért.

20. perc
Herjeczki lehúzta a rolót, a kontrából viszont nem volt eredményes az Orosháza. Vanderstraeten közben két percet kapott.

21. perc
Németh László kapufát lőtt, de szabálytalankodtak vele szemben. Buday hetesével már három az Orosháza előnye (8-11).

23. perc
Stranigg is beköszönt, 8-12.

25. perc
Buday átlövésből eredményes, a Hasselt 10 perces gólcsend után talált a hálóba, 9-13 az állás.

28. perc
Morva meglőtte első gólját a találkozón.

29. perc
Dewit szerencsés gólt szerzett, de Németh László válasza nem váratott sokat magára (10-15).

30. perc
Jordovic edző is kikérte idejét. Az utolsó másodpercekben a kapufa is az Orosházával volt, így 10-15-ös állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

31. perc
Kapufát lőtt a Hasselt, de a kipattanóból betaláltak. Átlövésből Vandertraeten lőtt gólt, amire Németh Gábor válaszolt (12-16).

34. perc
Pásztor Máté is gólt lőtt, ismét öt a különbség.

36. perc
Vanderstraeten ismét kapott két percet, Németh László pedig a szélről mintaszerű találatot szerzett.

38. perc
Mazic a kapusba lőtt, majd javított, már hat gól a különbség (13-19).

40. perc
Houbrechts átverekedte magát a magyar falon és betalált, az ellentámadásból Németh László büntetett, majd ismét Houbrechts lőtt Herjeczki hálójába, 15-20.

43. perc
Buday góljára Bogaerts válaszolt, majd Robyns talál be Herjeczki lábai között (17-21).

45. perc
A Hasselt beállósát nehezen tudja tartani az orosházi védelem, már csak három az előny (18-21).

47. perc
Ivanisevicet is felavatták a hasseltiek, sőt egy újabb találattal már két gólra megközelítették az Orosházát (20-22). Jordovic edző időt kért, hogy rendezze a sorokat.

48. perc
Erőtlennek tűnnek az orosházi támadások, nagyon küzd a Hasselt, Buday kiállítást kapott, a hazaiak pedig betaláltak. Már csak eggyel vitt a vendégcsapat, amikor Cemas gólt szerzett (21-23).

51. perc
Bart Köhlen beállóból: 22-23.

52. perc
Foggal-körömmel harcol a Hasselt, Köhlen ismét beálló poszton eredményes, egyenlít a házigazda.

55. perc
Vezet a Hasselt… Hat gólos vezetést engedett ki a kezéből az Orosháza.

56. perc
Németh Gábor egyenlít, majd kiállíttatja magát. Köhlen büntetőjét Ivanisevic védi, a vezetésért támadhat az OFKSE.

58. perc
Mazic révén ismét az Orosháza vezet. A Hasselt gólját nem adták meg a görög bírók, ismét a vendégek támadhatnak.

60. perc
Az orosházi támadás meghiúsult, imét a Hasselt szerzett gólt, egyenlítettek a belgák. A lefújás előtt 10 másodperccel büntetőhöz jutott az Orosháza, amit Buday biztos kézzel értékesített.

Egyetlen soványka góllal ugyan, de győzött az Orosháza. Ellentétes félidőket láthatott a közönség, az Orosháza hat gólos előny birtokában nem tudta megőrizni a játék irányítását, egyre többet hibázott, amit a belga bajnok könyörtelenül kihasznált. Az OFKSE megérdemelten szerezte meg a győzelmet, nagyobb koncentrációval jelentősen megkönnyíthette volna a dolgát a visszavágóra.

Luc Boiten: – Tulajdonképpen két meccset láthattunk. Nyolc-nyolcig jól tartottuk a lépést a magyarokkal, utána nem bírtuk a nyomást és összeomlottunk. A második félidőben többet járattuk a labdát és többet mozogtunk labda nélkül, ez azt eredményezte, hogy ki tudtuk játszani helyzeteinket.

Vladan Jordovic: – Nagyon fontos számunkra ez a győzelem, gratulálok a játékosoknak a hozzáálláshoz és a harcossághoz. Az első félidőben nagyon jól játszottunk és megvolt az esélyünk, hogy eldöntsük a mérkőzést. A negyvenedik perc után a hazai csapat kihasználta hibáinkat és megpróbáltak az utolsó öt percben legyőzni minket. Végül kilábaltunk a problémából és tíz másodperccel a vége előtt Buday Dani hetesével sikerült megnyernünk a meccset.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.