Gázolt a Csurgó

Csurgói KK — Orosházi FKSE-LINAMAR 32-24 (18-9)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Csurgó, 590 néző. V.: Bán, Szloska. Csurgó: Mijatovic — Gebhardt 1, Szöllősi Sz. 3, Herbert, Ratajec 4, Pukhouski 7, Nagy M. 3. Cs.: Pallag, Balogh T. (kapusok), Nagy D. 1, Cavor 3, Gazdag, Borsos 3, Oláh 1, Pordán 2, Lele 4. Vezetőedző: Sótonyi László. Orosháza: Herjeczki — Benis 2, Milovic 1, Benmiloud 4, Cemas 2, Buday 2, Németh L. Cs.: Ivanisevic (kapus), Mazic 1, Stranigg 2, Morva, Németh G. 4, Berta, Varsandán Á. 1, Tárkányi 2, Pásztor M. 3. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 12, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3
.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 3-1, 10. p.: 8-4, 16. p.: 11-4, 20. p.: 12-5, 23. p.: 12-7, 38. p.: 23-12, 49. p.: 29-17, 58. p.: 31-23.

Az eddig száz százalékos Csurgó otthonába látogatott szombaton az Orosháza együttese. A házigazdák együttesében Vladislav Ostroushko játéka volt kétséges, az ukrán átlövőnek a dereka rakoncátlankodott a mérkőzés előtt. Pallag Péter kapus a PLER elleni találkozón sérült meg, az ő állapota azonban szépen javult a héten, így Sótonyi edző számíthatott a játékára.

Az orosházi csapatból mindenki egészségesen várhatta az összecsapást, és bár nem a viharsarki gárda számított a mérkőzés esélyesének, Vladan Jordovic mester jó játékot várt legénységétől, bízva abban, hogy a bizonyítási vágy hajtja majd a fiúkat.

Buday-góllal indult a találkozó, amire gyorsan válaszolt a házigazda, majd kisvártatva a vezetést is átvették a csurgóiak, sőt a 6. percben már 3-1-re vezettek. Az Orosháza próbálta tartani a lépést ellenfelével, Herjeczki pedig védte Herbert ziccerét, amivel meccsben tartotta csapatát. A 10. percre azonban négy góllal elhúzott a Csurgó, amire Jordovic edző időkéréssel reagált. A hazaiak viszont Pukhouski révén tovább növelték előnyüket, az OFKSE pedig nehezen talált ellenszert a somogyiak kemény védekezésére. A támadásban továbbra is sokat hibáztak az orosháziak, képtelenek voltak gólt szerezni, így edzőjük a 16. percben másodszor kényszerült az időkérésre. A csaknem 10 perces vendég gólcsendet végül Pásztor Máté büntetője törte meg. Továbbra is küzdöttek Budayék, de minden igyekezetük hiábavalónak bizonyult, a hazai védelem jól működött, így sokáig csupán hétméteresből voltak képesek a gólszerzésre. A csurgói Pukhouski viszont tarthatatlannak bizonyult, a 28. percben már hatodik gólját szerezte. A zöld-sárgákat még az ág is húzta, másodpercekkel a félidő vége előtt Pásztor góllal végződő büntetőjét újradobatták, az ismétlésnél pedig már a kapusba lőtt az orosházi játékos.

A második játékrészt is nagy lendülettel kezdte a Csurgó, a 32. percben már tízet számolhattak a hazai szurkolók a vendégekre. Az orosházi támadásokat rendre hatástalanították a kellemetlen stílusban védekező házigazdák, ellenben a csurgóiak gyakorlatilag tetszés szerint érték el góljaikat. A félidő második felében sem sokat változott a játék képe, az Orosházának szinte semmi sem sikerült, a Csurgónak viszont minden bejött – ennek megfelelően a 49. percre a különbség is 12 gólosra hízott a két együttes között. A nyomasztó különbség a mérkőzés lefújásáig megmaradt, az OFKSE-nek nem sikerült számottevően módosítania az eredményen.

A játék képe alapján azt kell mondani, hogy a Csurgó győzelme még ilyen mértékben is megérdemelt volt az ezen az estén érthetetlenül haloványan játszó Orosháza ellen.

Sótonyi László: — Mindenképpen ki akartuk használni, hogy hosszú utazásról érkezett az Orosháza, ez jól sikerült, agresszíven kezdtünk. A védekezéssel nagyon elégedett voltam.

Vladan Jordovic: — Teljesen megérdemelt a csurgói győzelem, már az első 15 percben eldöntötték a mérkőzést. Nem sikerült megtalálni a választ a kemény és agresszív játékukra. Az első 20 percben kialakították a nagyobb különbséget, utána pedig már rutinból hozták a meccset.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.