Érvényesült a papírforma

Balatonfüredi KSE Orosházi FKSE-LINAMAR 33-26 (17-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Balatonfüred, 600 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüred: Székely — KOVACSICS 5, ZDOLIK 7, Vilovski, Szöllősi 5, Grigorev 2, Iváncsik T. 2. Cs.: Komendánt (kapus), BÁNHIDI 4, Németh B., Juhász, Kis, Ligetvári 2, Gábori 3, Faluvégi 3, Gerdán. Vezetőedző: Csoknyai István. Orosháza: Ivanisevics — Benis 2, Németh G. 2, Benmiloud 2, Mazics 5, BUDAY 8, Németh L. 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Stranigg, Morva 2, Milovics, Berta, Szeitl, Varsandán Á., Tárkányi 1, Pásztor M. 2. Vezetőedző: Vladan Jordovics.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 4-3, 8. p.: 5-4, 12. p.: 9-7, 17. p.: 11-10, 20. p.: 13-10, 27. p.: 15-10, 33. p. 20-14, 38. p.: 21-16, 44. p.: 24-18, 50. p.: 26-20, 54. p. 30-23.

Az NB I-es férfi kézilabda bajnokság második fordulójában az előző bajnoki szezon bronzérmesének otthonába látogatott a Jordovics-legénység. A találkozó esélyesének a házigazda együttes ígérkezett, az Orosháza számára elsősorban a tisztes helytállás és a csapatépítés volt a cél ezen a mérkőzésen.

Füredi találattal indult a találkozó, amire az Orosháza gyors góllal válaszolt, de ezt követően a fürediek még kétszer betaláltak. A vendégek sem adták olcsón a bőrüket és felvették a lépést a Balaton-partiakkal (8. p. 5-4), sőt Buday büntetőjével egyenlíteniük is sikerült. A folytatásban ismét gyors hazai találatok következtek, ám az OFKSE-nek sikerült tartani a lépést (14. p. 9-8). Ivanisevics kapus hárította Iváncsik büntetőjét, de támadásban hibázott az Orosháza, így az egyenlítés ezúttal elmaradt. A vendégek védelme több alkalommal jó ütemben állította meg a Füred támadásait, azonban átlövésből, majd a balszélről ismét a hazaiak voltak ereményesek, ezzel előnyük három gólosra duzzadt (20. p. 13-10). Öt perces gólcsend következett, amit végül a Csoknyai-legénységnek sikerült megtörnie, az orosháziak továbbra sem találták a rést a Balatonfüred védelmén. Az OFKSE tíz perces góliszonyát végül Buday elégelte meg, két találatával azonban nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz, így öt gólos füredi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Szünet után Benmiloud góljával rajtolt az Orosháza, ám Zdolik találataival tovább növelte előnyét a hazai gárda (32. p. 19-14). A dinamikusabban kézilabdázó Füred sikeresen őrizte öt gólos előnyét, az orosháziak minden igyekezetük ellenére sokáig nem tudták csökkenteni a különbséget. A 39. percben Jordovics mester időt kért, de a játék képe ezután sem sokat változott, továbbra is a vendéglátó együttes uralta a mezőnyt, az OFKSE hosszú perceken át csupán Pásztor Máté hétmétereseiből volt erdeményes (53. p. 28-22). A végjátékban is lendületesen kézilabdázó Balatonfüred a lefújás előtt két perccel már kilenc góllal vezetett, a vendégeknek már csak kozmetikázniuk sikerült az eredményt.

A jó erőkből álló füredi együttes megérdemelten gyűjtötte be hazai pályán a két bajnoki pontot.

Az Orosházi FKSE legközelebb szeptember 10-én, szerdán este 18:00 órakor a PLER-Budapest csapata ellen lép pályára az orosházi Eötvös csarnokban.

Csoknyai István: — Egy kicsit idegesen kezdtük a mérkőzést, nem tudtuk azt a tempót játszani, amit szerettünk volna. Számítottunk arra, hogy nehéz mérkőzés lesz, talán ekkora különbségű győzelemre nem számítottunk. Sokat kell még dolgoznunk, de már látok biztató jeleket.

Vladan Jordovics: — Az egész csapat, az összes játékos harcolt. A mutatott játék alapján a különbség túl nagy, persze ezzel nem becsülom le a Balatonfüred győzelmét. Voltak jó periódusaink védekezésban és támadásban is. Gondot okoztak a sérülések, remélem szerdán már komplett csapattal tudunk kiállni.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.