Időntúli hetessel döntetlen

Orosházi FKSE-Linamar — B. Braun Gyöngyös 25-25 (12-10)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 600 néző. V.: Bacs, Bán. Orosháza: IVANISEVICS — Balda 1 (1), Morva, Berta, MAZICS 5, Bali 3, Németh 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Buday 2, Strannig 1, Benmiloud 1, CIFRA 4 (2), Marics 2, Raffai, Milovics 4, Varsandán Á. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Gyöngyös: HUDÁK — Szöllősi Á. 2, Bakos 2, Sándor 3, FREY 5, Koller, Iváncsik Á. 3 (1), Cs.: Tamási (kapus), Varsandán M. 3, HAJDU G. 2, Debreczeni 3, Acusi 2. Vezetőedző: Gulyás István.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 0—3. 10. p.: 3—4. 13. p.: 5—6. 23. p.: 9—7. 25. p.: 9—9. 29. p.: 11—10. 35. p.: 12—14. 37. p.: 14—14. 40. p.: 15—17. 46. p.: 20—20. 55. p.: 22—24. 59. p.: 29—30.

Bár egy esetleges bravúr az önbizalomnak jót tett volna, a pontot, vagy pontokat nem viheti tovább a rájátszásba az orosházi együttes.

Megilletődötten kezdte a mérkőzést az Orosháza, a dobogóra pályázó gyöngyösiek villámgyorsan 3—0-ás vezetésre tettek szert. Balda egy büntetőt belőtt, egyet kihagyott, de így is felzárkózott az OFKSE, sőt fordított. Mégsem nyugodtak meg a hazaiak, kapkodva, idegesen játszottak és sikerült naggyá tenniük a gyöngyösiek kapusát, Hudák Henriket is. Pozitívumot jelentett, hogy a hazai ketrecben Tibor Ivanisevics legalább olyan jó hibaszázalékkal védett, mint kollégája. Jordovics mester időt kért, de a játékosai mintha nem értették volna meg mesterük szándékát, továbbra is „dadogott” a kezükben a labda, szerencséjükre azonban a sárgamezes gyöngyösiek sem remekeltek.

Szigorított védekezésén a házigazda, elöl pedig végre jobban bejöttek a figurák. Cifra, majd Mazics gólja már — a meccs során először — kétgólos hazai vezetést jelentett. Sokáig nem örülhettek az eredménynek, mert a vendégek kétszer is megtalálták a rést a hazai védőfalon. Az Orosházán nevelkedő, a januári Európa-bajnokságot is megjárt Varsandán Milán már a harmadik góljánál járt, sokszor megkeserítette a hazaiak dolgát. Az első félidő hajrája azonban orosházi szempontból mégis jól alakult, hiszen kétgólos vezetéssel vonulhattak pihenőre.

Szünet után két perc alatt elolvadt a félidőt emberfórban kezdő orosháziak előnye, sőt, Acusi találataival már a vendégek vezettek. Változatosan alakult a csata, a hevesiek kezében maradt az irányítás, ám a vendéglátók többször is kiegyenlítettek. Nem játszottak jól a csapatok, de küzdöttek becsülettel. A vendégekben mintha nagyobb lett volna a tűz, gyakran nem tudták lekövetni a gyöngyösiek támadásait. A félidő derekán erőben is kezdett az Orosháza fölé nőni a gyöngyösi alakulat, de még így is nyílt maradt a mérkőzés. Mazics kivételével nem igazán ment a hazai kulcsembereknek, az akarat azonban ellensúlyozta a hibákat. A véghajrában többször is volt módja az egyenlítésre az OFKSE-nek, végül Cifra időntúli hetesével ez összejött.

Vladan Jordovics: — Nagyon izgalmas, kemény mérkőzést vívtunk, erre számítottunk. Mindkét csapatnak volt lehetősége megnyerni a mérkőzést. Jó csapat ellen nagy segítséget kaptunk a nézőinktől.

Gulyás István: — Rosszul sikerült első félidő után sajnos a másodikban sem tudtuk felvenni a ritmust, mélabúsan játszottunk, ami elkísért bennünket a végéig. Gyermeteg hibákat követtünk el, elkerülhető gólokat kaptunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.