Hatgólos vezetésről buktunk

Orosházi FKSE—Mezőkövesd 24—25 (14—11) NB I-es férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi. Orosháza: KNEZEVICS — Balda 1, Pánczél 1, HORVÁTH R. 4, Berta, Kovács A. 1, AMBRUS 7. Csere: Herjeczki (kapus), RAFFAI A. 2, Bajusz 5 (5), Lókodi 3, Mazics, Kósa, Országh. Edző: Füzesi Ferenc. Mezőkövesd: SZABÓ P. — Papics 3, Bécsi 3, Juhász K., Rosta M. 1, FEKETE 8 (2), Juhász Z. 1. Cs: Tóth K. (kapus), Nyikes 1, Papp M. 3, Milicsevics 2, Rácz R., MOLNÁR 3. Edző: Rosta István. Kiállítások: 14, ill. 16 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 2/2.

A felnőtt meccset megelőzően az OFKSE serdülő csapata hat góllal verte ellenfelét, majd az ifi csapat öttel kikapott a mezőkövesdi korosztályos csapattól. Nagyon bízott benne mindenki, hogy folytatódik a sorminta, és újabb orosházi győzelem következik.A felnőtt meccs nem így indult. Az első öt percben mindössze egy gól esett. Egy kihagyott hazai hetest követően találtak be a vendégek az addig parádézó Knezevic kapujába. Ezután újabb két vendég gól következett. 0-3 után, a 7. percben lőttük az eső gólunkat, amit aztán szerencsére gyorsan követett a többi. Ebben az időszakban Ambrus „Dodi” a legszebb napjait idézően játszott és mindent bemutatott, amit egy szélsőnek tudni kell. Lőtt klasszikus szélső gólt, lerohanásost, szélről befutásost. Knezevic mellett ő volt a csapat motorja és ez a motor jó hatásfokkal működött (10. perc 3-3, 15. perc 5-5).
Innen kezdve a vezetés átkerült a hazai oldalra és a Rosta Miklós vezette kövesdiek nem igen találták a hazai támadások ellenszerét. Raffai remekül irányított, Dodi mellé pedig felzárkózott Lókodi Gergő és a beálló Horváth Roland. A 20. percben 8-6-ot, a 23. percben pedig 11-6-ot mutatott az eredményjelző. Az orosháziak meggyőző fölénye a félidő végéig kitartott, bár a vendégek a szünetre feljöttek háromra.

A kékmezes mezőkövesdiek a végjátékban jobbak voltak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit - OrosCafé.hu

Az orosházi srácok a második félidő elején még rá tudtak tenni egy lapáttal az első félidei teljesítményre, így öt perccel a kezdés után ismét öt volt az előny. A csapat szárnyalt, a közönség pedig boldogan konstatálta az eseményeket (40. perc 20-14, 46. perc 22-18). Az utolsó negyedórában kezdődött egy érthetetlen rövidzárlat. Az addig remekül muzsikáló támadó szekció nyolc teljes percre gólképtelen lett. A rutinos vendégek kihasználták ezt és zárkóztak, ahogy csak lehetett.
Öt perccel a vége előtt 23-23-ról kezdődött újra a meccs. Kicsit megzavarodott az addig nagyszerűen játszó hazai csapat. Volt kiállításunk rossz csere, durvaság miatt, és volt, hogy a kövesdiek által eljátszott „nagyhalált” ették meg az egyébként jól fújó játékvezetők. Lényeg, hogy nagyon sokat játszottunk hátrányban és amíg az első félidőben ebből is jól jöttünk ki, addig itt a végén már az ellenfél nyomult egyre feljebb. Az utolsó öt percre kissé mentálisan fáradt el a társaság és így fordulhatott elő, hogy a már szinte megnyert meccset az utolsó pillanatban el tudták tőlünk csenni a nem kevésbé fáradt , de rutinos mezőkövesdiek.
Vereség ide, vereség oda, hinni kell ebben a csapatban. Mérkőzésről mérkőzésre jobb a teljesítmény. Most majdnem sikerült. Ha így lobog a tűz a játékosok szemében, mint ezen a meccsen, akkor fog még ez a gárda olyan meglepetéseket okozni, amire a hazai kézilabdázás követői felkapják a fejüket.

Füzesi Ferenc: – Sok kis apró hibán ment el ez a mérkőzés. A végén már nem tudtuk azt a koncentrációt produkálni, amit addig és a rutinos Mezőkövesd kihasználta ezt.
Rosta István: – A rutinunknak és a szívünknek köszönhetjük a győzelmet.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

3 Responses to Hatgólos vezetésről buktunk

  1. nana szerint:

    mi van a serdülőkkel. nekik van komoj edyőjük. kicsit oda kellene figzelni rájuk is . egzedüli csapat aki tudna eredménzt mutatni na de ijen edyővel. gzerekeket fel kellene pörgetni kicsit a mérkőzés előtt nem csak kritizálni őket és a lövőket tanitani is . de sajnos ez már nem megy. mijen hozzáálás az hogy ugy is kikaptok ez van nekik mondva. a vezetőség odafigyelhetne egy kicsit jobban a 92-93 koroszájra.

  2. APA szerint:

    Igaza van sárkánynak,de az amatőr hibákat ezen a mérkőzésen az edző követte el.Ezekkel a hibákkal saját csapatát verette meg.Nyolc játékossal akar mérkőzés nyerni?

  3. sárkány szerint:

    sok kis apró hiba???!!!! nem azért de aki kinnt volt a meccsen látta az átlövőkön ment el a meccs!!! a tavalyi csapatban volt összjáték!!! a szélsők nem kaptak összesen 4 labdát!!! bezzeg tavaly!!! nem azért de sok átlövőtől csak örökölni lehet a labdát!! nincs csapatjáték, biztos vezetés tudatában cserélgetünk-cserélgetünk..ez így nem csapatjáték!!!! a csapat 4-5 játékost leszámítva nem üti meg az nb1-es szintet!!!Kardos,Balda,Lókodi,Bajusz kivételével nincs észjátékos, 4-5 ember kevés ide!!!Sajnálom mi így látjuk!!!!Kedves elnök urAK!!!!

Vélemény, hozzászólás?