Pilu győzni szeretne

A Mezőkövesdi KC edzője – az orosházi csapat egykori meghatározó játékosa – Rosta István a kovesdisport.hu és a Borsod Online internetes híroldalán is nyilatkozott a péntek esti találkozó esélyeiről.

Az MKC három egységgel a tizedik, míg a soros ellenfél orosháziak pont nélkül az utolsó helyen állnak a Budapest Bank Ligában. Mindkét csapatnak égető szüksége volna a pontokra, hogy elérje céljait.
– Az orosháziak úgy gondolkodhatnak, hogy kit verjenek meg hazai pályán, ha nem az idegenben gyengélkedő MKC-t, de nekünk is itt az ideje, hogy győzzünk. A hazaiak sorsolása nehéz, tervezett pontot még nem vesztettek, számukra most következnek azok a meccsek, amelyeken pontszerzéssel kalkulálhatnak – elemezte a két csapat helyzetét Rosta István, az MKC vezetőedzője.
Az orosháziak tavaly az utolsó fordulóban nyerték meg a bajnoki címet. Nyáron leigazolták Lókodi Gergőt és Pánczél Zoltánt, valamint a szerb junior válogatott Milan Mazicsot. Azóta tovább bővült a keret a szerb válogatott kapus Knezeviccsel, illetve a beállós Horváth Rolanddal.
– Azt láttam, hogy már fölvették az NB I ritmusát. Tatabányán az első félidőben jól teljesítettek, a háromgólos félidei hátrányuk a hazaiakra nézve volt hízelgő. A lelkesedés megfelelő koncentrációval kell, hogy párosuljon pénteken, a rutin mellettünk szól, mind egyéni, mint csapatszinten. Ennek kompenzálnia kell az ott uralkodó hangulatot, hiszen ott is teltház, jó szurkolótábor van. Szeretném, ha jó egyéni teljesítményeket látnék majd a csapatom tagjaitól – mondta el a kövesdi vezetőedző.
(www.kovesdisport.hu)

– Az elmúlt két hétben igyekeztünk minden szempontból maximálisan kihasználni a bajnoki szünetet, volt időnk rendezni a sorokat – mondta Rosta István, az MKC edzője. – Természetesen elemeztük a mögöttünk hagyott hat mérkőzés tapasztalatait, és a „szokásos” fizikai felkészülés mellett nagy szerepet kapott a mentális erősítés is, hiszen fejben is rendben kell lenni a folytatásra. Ahogy mondani szokták a puding próbája az éves, Orosházán meglátjuk, mennyire voltunk ebben sikeresek. Abban biztosak vagyunk, hogy nem lesz egyszerű a feladatunk, hiszen ellenfelünk még nem szerzett pontot a szezonban, úgyhogy igen nagy csatára számítok ellenük. Eddig nem volt könnyű a sorsolásuk, és úgy indultak neki a bajnokságnak, hogy az NB I/B-t megnyerő gárdán nem nagyon változtattak. Azóta azonban már két játékost is igazoltak, velük erősödtek és az eredményeiken is látszik, hogy a rajt óta fokozatosan fejlődtek, kezdik megszokni az élvonal légkörét. Nekünk azonban nem megszokni kell ezt a légkört, hanem megtalálni a régi magunkat. S, hogy mi vezethet sikerre? Az a lelki töltet ami most a játékosokban van, az erős csapatkohézió és az okos játék hiszen egy remek atmoszférájú teremben kell pályára lépnünk sok néző előtt, ami ugye a hazaiakat erősíti. Szóval jó meccs az biztos melyen teljes csapattal tudunk részt venni mert mindenki egészséges, és nagyon akarja a rég várt sikert.
(www.boon.hu)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?