Hasznos erőfelmérő a Cegléd bajnoki előtt

Orosházi FKSE-Linamar — Provident junior válogatott 30-26 (17-11)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 150 néző. V.: Medve, Nagy I. L. Orosháza: IVANISEVICS — Németh 5, Buday 1, MORVA Z. 7, Mazics, Milovics 2, Balda 3 (2). Cs.: Herjeczki (kapus), Stranigg, Raffai, Berta, Benák, Marics 1, Benmiloud 3, BALI 8. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Junior válogatott: Borbély — Kovacsics, PÁSZTOR M. 3, Albert-Tóth 3, Leitner 3, LIGETVÁRI 3, SZEITL 3. Cs.: Kisék M. (kapus), Gulás, Nagy B. 2, FEKETE B. 5 (2), Gyene 1, Horváth D., Priczel 2, Tóth B. 1. Vezetőedző: Csoknyai István.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3.

Az eredmény alakulása. 12. p.: 7—4. 19. p.: 8—8. 22. p.: 10—10. 28. p.: 16—11. 29. p.: 17—11. 35. p.: 20—13. 56. p.: 28—23.

A mérkőzés eredménye nem számít bele a táblázatba, ennek ellenére nem vehette félvállról a mérkőzést az Orosházi FKSE-Linamar. Már csak azért sem, mert jövő pénteken már Cegléden vív éles, vérre menő bajnokit a csapat. Emellett az őszi idegenbeli döntetlen miatt is volt „elszámolnivalójuk” a vendégeikkel.

Úgy kezdett a házigazda csapat, ahogy azt a szakmai vezetés elvárta, bő tíz perc elteltével már három góllal vezetett Vladan Jordovics együttese. Nem dőlhettek azonban hátra, mert a juniorok pillanatok alatt felzárkóztak, sőt ki is egyenlítettek. A félidő utolsó harmadában még szoros eredményt mutatott az eredményjelző, ám a hajrában beleerősített a Morva Zoltán dirigálta hazai gárda és komoly előny birtokába került.

Szünet után sem csökkent a hazaiak tempója, Ivanisevics az orosházi kapuban remekül teljesített, Bali számolatlanul lőtte a gólokat, míg védekezésben Mazics igyekezett megkeseríteni a roppant lelkes, de olykor szertelen junior válogatottak dolgát. A 45. percre faragott hátrányából a vendég együttes, de túlságosan nem tudta megközelíteni a házigazdát. Innentől felváltva estek a gólok. Az orosháziak közben hetest is rontottak, amellyel kissé felhozták ellenfelüket. A vége azért szépre sikeredett: Balda Ákos a félpályáról lepte meg a juniorok hálóőrét, beállítva ezzel a 30-26-os eredményt.

Az orosháziaknak több jó periódusa is akadt, a csapat önbizalomnövelő győzelmet aratott.

Vladan Jordovics: — A ceglédi mérkőzésre ez a találkozó jól szolgálta a felkészülésünket.

Csoknyai István: — A lehetőségekhez mérten helytálltunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.