Jól sikerült a szegedi főpróba

Pick Szeged — Orosházi FKSE-Linamar 33-20 (18-9)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Szeged, 900 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Pick: Tatai — Parrondo 3 (2), Balogh Zs. 1, Blazevics 1, Zubai 2, Ilyés 2, KEKEZOVICS 5. Cs.: Mikler (kapus), MINDEGIA 3, LARHOLM 4, Ancsin 3, SULC 4, Vranjes 3, Sztojanov 1, Gidai 1, Hegedűs. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. Orosháza: HERJECZKI — Balda, Milovics 1, Buday 1 (1), Benmiloud 1, Bali 1, NÉMETH L. 5. Cs.: Ivanisevic (kapus), Morva 2, Raffai, Mazics 3, Marics 3, Cifra 2, Knezevics 1, Varsandán Á. Vezetőedző: Vladan Jordovics.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 4—0. 8. p.: 8—1. 11. p.: 8—3. 17. p.: 10—6. 22 p.: 13—7. 26. p.: 16—8. 34. p.: 19—11. 39. p.: 22—13. 43. p.: 26—14. 50. p.: 29—16. 55. p.: 29—18.

A szerdai találkozóra szép számú orosházi szurkoló kísérte el csapatát a csongrádi megyeszékelyre. A vendégek több korábbi sérültje felépült, így Németh László és Cifra Tibor is Vladan Jordovics vezetőedző rendelkezésére állt.

Lendületesen kezdett a hazai csapat, és a 4. percben már 4-0-ra vezetett. A vendégek szerb mestere nem várt tovább, azonnal időt kért. Ezt követően az orosháziak első gólját Bali szerezte, amire a folytatásban néggyel válaszolt a házigazda. Nagy akarással játszott a Pick, nem vette félválról a mérkőzést, így fokozatosan növelte előnyét a megilletődött vendégek ellen. A 14. percben 10-3-as szegedi vezetésnél Vladan Jordovics ismét időt kért, mert elégedetlen volt a látottakkal. A félidő közepére négy gólra felzárkózott az Orosházi FKSE csapata. Ezután a házigazda erősített, és ismét fokozatosan növelte előnyét, így a 26. percben már nyolc góllal vezetett. A hajrában a fiatal Knezevics többször is tesztelte Tatait, és egyszer be is vette a válogatott hálóőr kapuját.

Fordulás után az aprótermetű orosházi balszélső Németh kétszer is betalált, így a 34. percben 19-11-re alakult az állás. Ezután a szegediek percei következtek, a csereként beállt volt békéscsabai, junior válogatott Gidai is bevette a vendégek kapuját. A félidő közepén a Tisza-partiak már tizenkét góllal vezettek, a gólgyártásban a volt orosházi balszélső, Kekezovics jeleskedett, aki a 43. percben már ötödször vette be a vendégek hálóját.

A hazaiaknál valamennyi pályára lépő játékos betalált a kapuba, míg az orosháziaknál Németh László jeleskedett a gólszerzésben, aki szép gólokat szerzett, az 50. percben labdaszerzés után a félpályáról talált be. Az 54. percben időt kért a Tisza-partiak spanyol mestere. A hajrában a hazai és külföldi válogatottakat szerepeltető szegediek még növelni tudták az előnyt, így jó főpróbát tartottak a szombati Benfica elleni idegenbeli EHF-kupa találkozóra.

Juan Carlos Pastor: — A csapat tagjai motiváltan kézilabdáztak, jó főpróbát tartottunk a portugáliai kupameccs előtt.

Vladan Jordovics: — A papírformának megfelelő eredmény született. Voltak lehetőségeink, de a Szeged jobb csapat.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.