Nehezen győzött a dobogóesélyes Csurgó Orosházán

Orosházi FKSE-Linamar — Csurgói KK 24-25 (12-11)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 600 néző. V.: Baranyi, Szloska. Orosháza: Ivanisevics — BALDA 5, Milovics 3, Buday 4 (2), Benmiloud 1, BALI 6, Benák 1. Cs.: HERJECZKI (kapus), MAZICS 3, Raffai, Morva Z. 1, Berta, Knezevics. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Csurgó: WYSZOMIRSKI — AGUIRREZALABAGA 5, Szöllősi, HERBERT, BORSOS 3, Grebenár 1, Nagy M. 1. Cs.: Pallag (kapus), PUKHOUSKI 6, Gazdag 3, Oláh 1, Lele 3, Országh 2. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 3/0.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 1-1, 10. p.: 4-3, 13. p.: 5-5, 14. p.: 5-8, 20. p.: 10-8, 28. p.: 11-11, 36. p.: 14-14, 39. p.: 15-16, 45. p.: 19-18, 51. p.: 20-23, 59. p.: 24-25.

A hazaiaknál a Harsányi Viktor hosszabb idő után ismét benevezték az orosházi csapatba. Gyors gólváltás az elején, ezután azonban mindkét oldalon kimaradtak a lehetőségek. A Csurgó ritmusváltása után Aguirrezabalaga kétszer is villant. Nem ijedtek meg az orosháziak, zsinórban három találattal immáron náluk volt az előny. A kettős emberhátrányba kerülő hazaiak csak rövid ideig örülhettek ennek a helyzetnek. Az első tíz percben még nem tűnt ki, hogy melyik gárda áll a bajnokság harmadik és melyik a kilencedik helyén. Elég volt azonban pár eladott labda és máris meglépett a dobogóra pályázó csurgói együttes.

Balda pazar megmozdulásainak és Herjeczki védéseinek köszönhetően ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Az OFKSE azt az arcát mutatta, amit általában a nagycsapatok ellen szokott, a görcsösségnek nyomát sem láthattuk, a fiúk szívták magukat, a 20. percben a csapat a meccs során először vitt két góllal. Ha nem rohant volna annyira a házigazda, még szebb lett volna a helyzet. A hetesek mindkét oldalon kimaradtak, akcióból ugyanakkor pontosabban céloztak a csapatok. A hajrában jól állt az Orosháza, ha nem lettek volna azok bosszantó labdaeladások, kizárólag jót mondhattunk volna a játékukról.

Jól működtek a védelmek a második felvonás elején is, kevés gól esett. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Csurgó szenvedett, de ez mit sem von le az orosháziak érdemeiből. Kihagyni persze egy pillanatra sem lehetett, mert a villámkezű vendégek olykor lehetetlennek tűnő helyzetből is betaláltak. Hol az egyik, hol a másik társulat vezetett, az orosháziak bátran kézilabdáztak. A hetesek értékesítésével erősen hadilábon állt a csurgói egység, Lele volt olyan kegyes, hogy a kapufára bombázta a labdát, míg a túloldalon Mazics nem a megszokott helyéről, beállóból, hanem a jobbszélről dobott be egy ziccert.

Herjeczki kollégája, a második félidőben ismét kapuba álló Ivanisevics is sok bosszúságot okozott a vendégeknek. A hajrára is nyílt maradt a csata. Jordovics edző a 48. percben időt kért, együttese mintha megtorpant volna. 20-23-nál is maradt tartás a hazaiakban, mindez azonban csupán a felzárkózásra volt elég.

Az 55. percben Vladan Jordoviccsal összeütközött az egyik ünneplő csurgói játékos. A tréner összeesett, mint utólag kiderült, beszorult a levegő, egy pillanatra még az eszméletét is elveszítette. Rövid ápolás után azonban ismét csapata rendelkezésére állt. Fokozódtak az izgalmak, alig több mint egy perccel a dudaszó előtt egy góllal vezetett a Csurgó, támadhatott volna az egyenlítésért az OFKSE, de Ivanisevics rosszul indított, a vendégek megszerezték a labdát.

Ezúttal nem szerzett pontot az Orosháza, mégis elhangzott a „Szép volt fiúk!” a végén. Valóban, az OFKSE jól játszott, ilyenkor sajnálhatjuk, hogy a tisztes vereségekért nem jár legalább egy fél pontocska.

Vladan Jordovics: — Szomorú, hogy — már nem először —, buta hibák miatt veszítettünk. Nagyszerű közönségünk által támogatva harcosan játszottunk.

Imre Vilmos: — A helyzetkihasználással sokáig hadilábon álltunk. A második félidei védekezésünknek köszönhetjük a két pontot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.