Sima vereség

Balatonfüredi KSE — Orosházi FKSE-Linamar 30-25 (15-13)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Balatonfüred, 600 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Balatonfüred: Székely — TOMBOR 10 (5), Lelkes 1, JUHÁSZ K. 4, SZÖLLŐSI B. 7, Kovács Gy. 2, Pásztor I. 2. Cs.: Komendánt (kapus), Gerdán, Bóka, Kis Á., Bánhidi 1, Németh B., Faluvégi 2. Vezetőedző: Sótonyi László. Orosháza: Ivanisevics — Balda 2 (1), Morva 4 (1), Raffai 1, Mazics 5, Bali 2, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Berta, Cifra 4 (3), Milovics 1, Benmiloud 2, Varsandán Á., Marics 1, Knezevics. Vezetőedző: Vladan Jordovics.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 7/5.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-2, 12. p.: 7-5, 22. p.: 11-9, 25. p.: 12-12, 34. p.: 16-17, 38. p.: 18-17, 42. p.: 21-17, 56. p.: 27-22.

A hazaiaknál a békéscsabai származású, válogatott átlövő Zdolik Bence és Kemény László sérülés miatt hiányzott, míg a fehérorosz Grigoriev Alekszej már annyira felépült, hogy a kispadra leülhetett, de később nem lépett pályára. A vendégeknél a sérült Harsányi Viktor nem szerepelhetett, a volt válogatott irányító, Buday Dániel leült ugyan a kispadra, de nem szerepelhetett, míg a sérüléssel bajlódó Balda Ákos csak kevés lehetőséget kapott.

Az első percekben felváltva estek a gólok, majd a hazaiak kétgólos előnyre tettek szert. Különösen a volt válogatott jobbszélső, Tombor István volt elemében, aki biztosan lőtte a heteseket, de akcióból is többször betalált. Az orosháziak a különböző védekezési módokat variálták, ennek köszönhetően az első félidő vége előtt néhány perccel kiegyenlítettek (12-12). Nem sokáig tartott azonban a vendégek öröme, hibáikat kihasználva a nagy csatát hozó első félidő végén két gólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Fordulás után lendületesen kezdtek az orosháziak, a 34. percben egy 4-1-es sorozatnak köszönhetően át is vették a vezetést. A Balatonfüred előbb egyenlített, majd 18-17-es hazai előnynél a vendégek hétméterest hibáztak. Mindez annyira megzavarta az orosháziakat, hogy négy perc alatt három gólt kaptak, és 21-17-re ellépett a házigazda. Ettől kezdve hiába kért időt Vladan Jordovics, és hiába forgatta csapatát, a balatonfürediek tartották négy-öt gólos előnyüket. A hajrában a rutinos kézilabdázókat (Tombor, Pásztor I., Kis Á.) és a tehetséges fiatalokat (Faluvégi, Szöllősi B., Bánhidi) szerepeltető házigaudák magabiztosan őrizték előnyüket, és teljesen megérdemelten nyertek.

Sótonyi László: — Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de jól felkészültünk és végül magabiztosan tartottuk itthon a két pontot.

Vladan Jordovics: — Sajnos ezen a mérkőzésen szenvedtük el a legsimább vereséget, egy összességében hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapat ellen.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.