A találkozó végére elfogyott az orosházi csapat

B. Braun Gyöngyös — Orosházi FKSE-Linamar 28-25 (11-14)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Gyöngyös, 700 néző. V.: Natkai, Szalay. Gyöngyös: Liszkai — Szalafai 3, HAJDÚ G. 6, FREY 6 (5), Sándor Á., ATSUSHI 6, VARSANDÁN M. 6. Cs.: Holló, Tamási (kapusok), Iváncsik Á., Sándor R., Oláh, Szöllősi, Koller, Debreczeni 1. Vezetőedző: Gulyás István. Orosháza: Ivanisevic — Balda, Morva, BUDAY 9, Benmiloud 3, Cifra, Németh L. 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Raffai 1, Berta, Benák, MILOVICS 7, Mazics 2, Marics, Varsandán Á., Knezevics 1. Vezetőedző: Vladan Jordovics.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 1/0.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 4-1. 14. p.: 7-5. 22. p.: 10-9. 35. p.: 16-18. 40. p.: 19-19. 45. p.: 21-21. 51. p.: 24-23. 58. p.: 27-24.

A szombat esti találkozó elején a hatos falas védekezéssel kezdő vendégek ellen három góllal elhúzott a Gyöngyös, amelyben Frey Tamás és Varsandán Milán személyében két korábbi orosházi kézilabdázó is pályára lépett. A vendégek keményen védekeztek, támadásban pedig a volt válogatott Buday Dániel vezetésével és góljaival megkezdték a felzárkózást.

A 22. percben már csak egy góllal vezetett a szurkolói által támogatott házigazda. Vladan Jordovics időkérése után a fiatal balkezes átlövő Milovics is megkezdte a gólgyártást, így a szünetre háromgólos orosházi előnnyel mehetett a két együttes.

Mekaru Atsushi gólerős játékával segítette a csapatot. Fotó: Magyari Máté

Fordulás után már az első percekben emberhátrányba kerültek a vendégek, így Frey és a japán Atsushi vezérletével egyre inkább megközelítette ellenfelét a Gyöngyös. A 40. percben volt ismét döntetlen az állás, miközben ebben az időszakban rendre csak öt orosházi mezőnyjátékos volt a pályán.

Vladan Jordovics mindent megpróbált, gyakran küldte be a cseréket, és a védekezésen is változtatott. A 45. percben még 21—21 volt az állás, majd a 48. percben az addig kilenc gólt szerző Buday Dániel bokasérülést szenvedett, és már nem térhetett vissza a pályára. Mindezt kihasználta a házigazda együttes, amely gyakran lőhetett büntetőt, így a hajrában fokozatosan elhúzott és begyűjtötte a két pontot.

A látottak alapján két ellentétes félidő után, ha az orosháziak nem veszítik el a végjátékra legjobbjukat, Buday Dánielt, és kevesebb időt töltenek a büntetőpadon másként is alakulhatott volna az összecsapás végeredménye.

Gulyás István: — Nagy küzdelemben, a jól küzdő vendégek ellen végül sikerült itthon tartanunk a két pontot.

Vladan Jordovics: — A csapat mindent megtett a jó eredményért, de a végére elfogytunk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.