Tisztes vereség a bajnokcsapat ellen

Orosházi FKSE-Linamar — MKB-MVM Veszprém 24-34 (12-15)

Orosháza, 900 néző. V: Horváth Z., Simó. OROSHÁZA: IVANISEVICS – Balda 4 (1), Morva Z. 1, MAZICS 3, BUDAY 5 (3), Cifra 2, Németh 2. Cs: Herjeczki (kapus), Bali 3, Knezevics 1, Benmiloud 1, Berta, Raffai, Marics 2, Varsandán Á.  Edző: Vladan Jordovics. VESZPRÉM: FAZEKAS – IVÁNCSIK T. 7 (1), Nagy L. 2, Sulic 3, RODRÍGEZ 2, Ilics 5 (2), UGALDE 6. Cs: Schuch, Pesics 1, Gulyás 1, Dzsamali 4, Iváncsik G. 3, Gulás, Gyene. Edző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 6, ill. 0 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3
.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 2-3. 8. p.: 2-6. 13. p.: 5-6. 18. p.: 6-12. 29. p.: 12-14. 34. p.: 13-18. 40. p.: 17-20. 44. p.: 19-25. 53. p.: 20-29. 58. p.: 23-33.

„Dobj egy macit!” elnevezéssel az Orosházi FKSE és az orosházi diákönkormányzat jótékonysági akciót szervezett. A mérkőzés előtt plüsseső hullott az orosházi csarnok játékterére. A játékokat az orosházi  városi kórház gyerekosztálya, a Kistérségi Gyermekjóléti Központ, a Nagycsaládosok Egyesülete és a Családok Átmeneti Otthona kapja.

Átmentette tatabányai formáját Tibor Ivanisevics, hat perc alatt már a negyedik szép védését mutatta be a Bajnokok Ligájában csütörtökön Szentpéterváron győzelemmel záró veszprémi csapat ellen. Ez is  kevésnek bizonyult a bakonyiak ellen, akiknél különösen a sok labdát kapó Iváncsik Tamás volt elemében, kilenc perc alatt négyszer bizonyult eredményesnek. Vladan Jordovics 2-6-nál időt kért, és két poszton is cserélt, a fiatal Knezevics rögtön pazar gólt is lőtt, amit egy újabb gyönyörű támadás végén Balda toldott meg még egy találattal. Nagy Lászlót Gulyás Péter váltotta, de ezen a poszton nem lett gólképesebb a Veszprém. Amilyen gyorsan faképnél hagyta vendéglátóját a Veszprém, olyan gyorsan felzárkózott az Orosháza. A vendégek pillanatok alatt elhúztak, de a hálás orosházi publikum azért több szép megoldásnak tapsolhatott (igaz, jónéhány technikai hiba miatt bosszankodhatott is).

A félidő végén három gólra megközelítette híres vendégét az OFKSE, ebben az időszakban Bali volt eredményes. A hazaiak úgy küzdöttek, mint másfél hete a Szeged ellen, s ez az eredményben is megmutatkozott. A sok  fiatalt is harcba dobó Ortega-csapat nem túl „izmos”, háromgólos előnnyel várhatta a folytatást.

Picit elaludtak a második félidő elején a hazaiak, amit az olykor jól elszórakozgató, de így is hatékonyan támadó bakonyiak kihasználtak. Újabb korai orosházi időkérés következett, kellett is az ébresztő, még mielőtt túl korán ellépett volna a Veszprém. Ivanisevics újra elkapta a fonalat, gyakran túljárt Nagy Lászlóék eszén. Arra azért nagyon vigyáztak a piros-kékek, hogy ne engedjék túl közel magukhoz roppant  lelkes házigazdáikat. Az orosháziak a folytatásban is beleadtak apait-anyait, tisztességgel tették a dolgukat, de kezdett kijönni a két gárda közötti fizikai különbség.

Az sem segített Cifráéknak, hogy az 50. percben kettős emberhátrányba kerültek, s kialakulhatott az addigi legnagyobb hétgólos differencia. Bár nagyon szeretett volna, de nem tudott újítani az orosházi legénység, most már azok a húzások sem jöttek be, amelyek korábban.  Az Orosháza a nagycsapatok ellen mindig felszívja magát, így történt ezen a szombat estén is. A végén kijött a különbség a két együttes  között, érvényesült a papírforma. Nem úszta meg véráldozat nélkül az OFKSE, a csata hajrájában a csata hevében Bali Richárd megsérült, kórházba kellett vinni.

Vladan Jordovics: — Szerettük volna bemutatni, hogy az Orosháza jó kézilabdát játszik, az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a Veszprémnek. Szünet után sajnos kijött a két csapat közötti  különbség, de azt hiszem, hogy a publikum így is élvezte a mérkőzést.

Carlos Ortega: — Az Orosháza jól védekezett az első félidőben. A taktikát betartották a játékosok, de a cserék sajnos nem voltak olyan hatékonyak, mint ahogy elvártam volna.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.